30 Δεκεμβρίου 2017

Ουκρανία: Άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά κρατά ομήρους σε ταχυδρομείο

Πρόκειται για εννέα ενήλικες και δύο παιδιά

Ομήρους κρατά μέσα σε ταχυδρομείο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας ένας ένοπλος ο οποίος φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, όπως ανέφερε...


... το RT, επικαλούμενο τον αρχηγό της αστυνομίας.

Ο άνδρας προς το παρόν είναι ήρεμος, δεν έχει κάνει κάποιο αίτημα και βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την αστυνομία μέσω των κινητών τηλεφώνων των ομήρων. Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με περιπολικά έξω από το διώροφο κτίριο.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε επικοινωνία μαζί του και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να απελευθερωθούν οι όμηροι», ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Όλεγκ Μπλεχ. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο άνδρας που βρίσκεται μέσα στο κατάστημα ισχυρίζεται ότι φορά γιλέκο με εκρηκτικά και είναι έτοιμος να τα πυροδοτήσει», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γιάροσλαβ Τράκαλο, στην Ουκρανική Πράβντα.

«Ένας ένοπλος, ο οποίος εισέβαλε στο ταχυδρομείο που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του μετρό Kyivska κρατά ομήρους 11 άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, είχε αναφέρει από την πλευρά του στο Interfax ο Μπλεχ. «Υπάρχουν εννέα ενήλικες και δύο παιδιά εκεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταλάβει τι ζητάει. Δεν έχει εκδηλώσει κάποιο αίτημα. Προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι στο σημείο αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα. Ο άνδρας στο ταχυδρομείο εξέφρασε ανησυχίες για την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους φιλορώσους αυτονομιστές και πιστεύει πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί περισσότεροι κρατούμενοι, δήλωσε ο Μπεχ, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν γνωρίζει τι ακριβώς ζητάει.

Η Ουκρανία και οι αυτονομιστές αντάλλαξαν την Τετάρτη εκατοντάδες κρατουμένους. Ήταν η μεγαλύτερη τέτοια ανταλλαγή αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.