21 Νοεμβρίου 2017

Στην Ρόδο το επιβλητικό ιστιοφόρο Ρώσου μεγιστάνα

Το κόστος του ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, με οκτώ καταστρώματα

Στο νησί της Ρόδου βρίσκεται από χθες το επιβλητικό ιστιοφόρο «Sailing Yacht A», το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα, ακριβότερα...
... και υπερσύγχρονα σκάφη στον κόσμο.

Το σκάφος ανήκει στο Ρώσο Andrey Melnichenko ιδιοκτήτη της Eurochem, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών λιπασμάτων παγκοσμίως. Ο Ρώσος μεγιστάνας παντρεμένος από το 2005 με την 38χρονη Aleksandra Melnichenko, πρώην ποπ σταρ και μοντέλο, με καταγωγή από την Σερβία και την Κροατία.

Το υπέροχο αυτό σκάφος που τράβηξε την προσοχή εκατοντάδων κατοίκων του νησιού, κατέπλευσε ανοιχτά του λιμανιού χθες, προερχόμενο από τη Λάρνακα. Το «Sailing Yacht A» είναι μήκους 143 μέτρα και βρίσκεται στο νησί στο πλαίσιο κρουαζιέρας. Ο επόμενος σταθμός του είναι η Κωνσταντινούπολη, και τελευταίος σταθμός του η Βενετία όπου θα παραμείνει σε όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι επιβαίνουν στο ιστοφόρο, για λόγους κυρίως ασφαλείας. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι από το σκάφος κατέβηκε χθες μόνο ο καπετάνιος με ένα μέλος του πληρώματος που μετέβη στο κεντρικό λιμεναρχείο Ρόδου προκειμένου να συμπληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα.

Το νέο απόκτημα του Ρώσσου Μεγιστάνα -αφού διαθέτει συλλογή από σκάφη- το απέκτησε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο. Το σκάφος κατασκευάστηκε σε ναυπηγείο στην Ισπανία ενώ η τελετή παράδοσης έγινε στο Μονακό. Το Sailing Yacht A είναι εγγεγραμμένο στις Βερμούδες.

Το «Sailing Yacht A» είναι ένα σούπερ γιοτ που πραγματικά εντυπωσιάζει με την σχεδίαση αλλά και τα στοιχεία που το συνοδεύουν. Το σχέδιο του επιβλητικού ιστιοφόρου επιμελήθηκε ο γνωστός Γάλλος designer Philippe Starck και το κόστος του ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει οκτώ καταστρώματα, κατάρτια ύψους εκατό μέτρων και διαφανές υποβρύχιο σαλόνι. Έχει μήκος που φθάνει στα 143 μέτρα, ενώ τα ιστία του ξεπερνούν τα 100 μέτρα σε ύψος.

Το πλήρωμα έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται τα πανιά αλλά και την άγκυρα με το άγγιγμα μιας οθόνης. Το «Sailing Yacht A» κινείται με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τους 21 κόμβους χάρη σε ένα υβριδικό ντίζελ και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Στο lounge τα παράθυρα εκτείνονται από το δάπεδο ως το ταβάνι για ανεμπόδιστη θέα, η επίπλωση συνδυάζει το δέρμα και το ξύλο, ενώ η καμπίνα του ιδιοκτήτη είναι μεγαλύτερη από πολλά διαμερίσματα του Λονδίνου.

Το γιοτ έχει επίσης τρεις πισίνες με τεχνολογία πρόκλησης κυμάτων ενώ η μία έχει γυάλινο διαφανές δάπεδο. Διαθέτει πλήρωμα 54 άτομα. [Ροδιακή]