21 Νοεμβρίου 2017

Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Άσαντ προς τον Β.Πούτιν για την απελευθέρωση της Συρίας

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα, τη Ρωσία  και είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος Πούτιν συνεχάρη...
... τον Μπασάρ αλ-'Ασαντ για τις επιτυχίες των συριακών δυνάμεων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.

Επίσης ο ίδιος σχολίασε ότι η Συρία βρίσκεται κοντά στο τέλος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και είπε στον Άσαντ ότι μια ειρηνική, πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία θα είναι το κλειδί μετά το πέρας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η συνάντηση του Πούτιν με τον Άσαντ σημειώθηκε πριν από τις επισκέψεις των προέδρων της Τουρκίας και του Ιράν στη Μόσχα εντός της εβδομάδας, κατά όσα φέρεται να είπε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδορς. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος 'Ασαντ ευχαρίστησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στρατιωτική και την πολιτική στήριξη της Ρωσίας στη χώρα του.

Ο 'Ασαντ δήλωσε ότι η Δαμασκός θέλει την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας μετά την ήττα των τρομοκρατών, και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να διεξαγάγει διάλογο με οποιαδήποτε πλευρά ενδιαφέρεται για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης.

Ο 'Ασαντ ευχαρίστησε τον υπουργό 'Αμυνας της Ρωσίας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου για τη στήριξη τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ εξήρε τον ρόλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίες είχαν θύματα στις τάξεις τους για τη "σωτηρία της χώρας μας", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.