20 Οκτωβρίου 2017

Ο "συντοπίτης" μας που θέλει να συμβάλει στην αναστύλωση των οθωμανικών μνημείων

"Στο Τσανάκκαλε υπάρχουν ταφόπλακες που γράφουν Ιντλίμπ"

Το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) υποδέχθηκε τον πρώην πρόεδρο του...
... και νυν δήμαρχο του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος ο Δρ. Αλή Εμινλατίφ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και είπε στον Μουσταφά Ντουντάρ "καλώς ήλθατε στην φωλιά σας". Ο Εμινλατίφ, τόνισε πως ο Μουσταφά Ντουντάρ είναι ένα από τα ονόματα που έχουν συμβάλλει σημαντικά στον αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και είπε:

"Ο Ντουντάρ στα έτη 1996-2002 ήταν πρόεδρος στο παράρτημα Προύσας, αλλά η συμβολή του δεν περιορίστηκε σε εκείνο μόνο το  διάστημα. Συνεχίστηκε και όταν ήταν βουλευτής αλλά και τώρα που συνεχίζει την πετυχημένη θητεία του ως δήμαρχος του Οσμάνγκαζί. Εμείς από τότε που αναλάβαμε καθήκοντα, διακρίνουμε και με το παραπάνω την υλική και ηθική του στήριξη. Τον ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την συμβολή του στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και στον εθνικό μας αγώνα".

Ο Ντουντάρ υπογράμμισε πως τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την επίλυση των θεμάτων των Τούρκων της δυτικής Θράκης, αλλά στην Ελλάδα τα βάσανα της τουρκικής μειονότητας συνεχίζονται. O Ντουντάρ υπογράμμισε πως θέλησε να συμβάλει ακόμη περισσότερο για την προστασία κάποιων τουρκο-μουσουλμανικών μνημείων στην Δυτική Θράκη, αλλά η Ελλάδα ανέφερε ενοχλείται από αυτό.

"Στο Τσανάκκαλε υπάρχουν ταφόπλακες που γράφουν Ιντλίμπ"
Ο Μουσταφά Ντουντάρ φέρνοντας τον λόγο του στην Μέση Ανατολή είπε τα εξής: Στον κόσμο, νέα σχήματα διαμορφώνονται στην Μέση Ανατολή. Είναι πολύ σημαντικό η Τουρκία να είναι ισχυρή. Η Τουρκία που επί 30 έτη αγωνίζεται ενάντια στην τρομοκρατία, εξέρχεται εκτός των συνόρων της για χάρη της ασφάλειας της. Κανείς δεν λέει στις ΗΠΑ "εσύ τι ψάχνεις εδώ".

Στην Μέση Ανατολή υπάρχουν πάνω από 60 κράτη. Η Τουρκία εδώ θα κάνει ότι της αναλογεί για την δική της ασφάλεια. Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να είναι ισχυρή, πέραν των ίδιων της των πολιτών, στα Βαλκάνια και σε διάφορες περιοχές της καρδιάς μας στον κόσμο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στραμμένο το πρόσωπο τους προς την δική μας πλευρά. Εμείς σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Στο μνημείο του Τσανάκκαλε υπάρχουν ταφόπλακες που γράφουν πάνω Ιντλίμπ.

Ο Αλλάχ να δίνει στην πατρίδα μας ενότητα και ζωντάνια. Για όσο είμαστε ενωμένοι δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε. Και ας έρθουν και οι επτά ήπειροι. [sondakika.com, tourkikanea]