11 Αυγούστου 2017

Νεκροί τρεις τζιχαντιστές που είχαν σκορπίσει το θάνατο σε Xριστιανική Εκκλησία της Αιγύπτου

Τρεις τζιχαντιστές οι οποίοι φέρονται να είχαν πάρει μέρος στις επιθέσεις εναντίον της μειονότητας των Κοπτών στην Αίγυπτο, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης...


... της Αστυνομίας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας αστυνομικός επίσης σκοτώθηκε στην επιχείρηση αυτή, η οποία διεξήχθη την Τρίτη στην επαρχία Κένα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Από τον Δεκέμβριο πάνω από εκατό χριστιανοί, μέλη της μειονότητας των Κοπτών, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών όταν οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν από έναν ύποπτο που είχε συλληφθεί προηγουμένως σε ένα σημείο όπου έλεγε πως βρίσκονταν τζιχαντιστές που ενέχονταν στις επιθέσεις. «Μόλις οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έφθασαν στο σημείο, τρομοκρατικά στοιχεία άνοιξαν πυρ, χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων, και οι δυνάμεις ανταπέδωσαν» τα πυρά, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ύποπτος που οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, όπως και άλλοι δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές κι ένας αστυνομικός. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επιτόπου διάφορα όπλα και χρυσά κοσμήματα, «πιθανόν κλεμμένα από τα θύματά τους μεταξύ των χριστιανών», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Την 26η Μαΐου μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Σύμφωνα με επιζήσαντες, μασκοφόροι ανάγκασαν χριστιανούς που κατευθύνονταν σε ένα μοναστήρι να βγουν από το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και απαίτησαν να απαρνηθούν την πίστη τους. Κατόπιν εκτέλεσαν τα θύματα εν ψυχρώ.

Μια επίθεση βομβιστή- αυτοκτονίας μέσα σε μια εκκλησία του Καΐρου τον Δεκέμβριο και ακόμη δύο παρόμοιες επιθέσεις, επίσης μέσα σε εκκλησίες, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα (βόρεια) τον Απρίλιο, στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες μειονοτικούς.

Μετά την ανατροπή τον Ιούλιο του 2014 από τον αιγυπτιακό στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προερχόταν από το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων, εξτρεμιστικές οργανώσεις πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώνοντας εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς, κυρίως στο Σινά, μια περιοχή που λυμαίνεται ο αιγυπτιακός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους. (tribune)