10 Αυγούστου 2017

H Τουρκία προσπαθεί μέσα από ένα μυστικό σχέδιο όπλων να αποκτήσει ατομική βόμα

Ειδικός προειδοποιεί

Ο Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ, που είναι ένας δημοσιογράφος που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, αποκάλυψε...


... τα δραματικά αυτά σχέδια.

Η Τουρκία ενδεχομένως επιχειρεί να χτίσει τον οπλισμό της, την ώρα που οι σχέσεις της με την διεθνή κοινότητα έχουν φτάσει σε νέο χαμηλό σημείο. Σε έναν ανησυχητικό ισχυρισμό, ένας ειδικός προειδοποιεί πως η Τουρκία είναι η επόμενη χώρα που επιδιώκει να επεκτείνει το οπλοστάσιο της, έτσι ώστε να περιλαμβάνει και ατομικές βόμβες.

Ο κ. Μποζκούρτ λέει πως παρά του ότι η Τουρκία με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έχει τον 2ο στρατό στο ΝΑΤΟ, οι φιλοδοξίες του προέδρου είναι πολύ μεγαλύτερες. Είπε ότι υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της Άγκυρας και ένα “μυστικό σχέδιο για την απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής – συμπεριλαμβανομένης μιας ατομικής βόμβας για αποτρεπτικούς σκοπούς”.

Ο κ. Μποζκούρτ ανέφερε πως κύκλοι με επιρροή στον πρόεδρο και μια ομάδα αξιωματούχων στον εσωτερικό κύκλο της κυβέρνησης, συζήτησαν την απόκτηση βόμβας. Περιέγραψε τις πρόσφατες συναντήσεις με  Ρωσία και την Ιαπωνία, που σηματοδοτούν μια απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ.

Ο κ. Bozkurt είπε ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην κατασκευή δύο πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Τουρκία, προκαλώντας τις υποψίες του. Και οι φόβοι του φαίνεται να ενισχύονται από τον Τούρκο εμπειρογνώμονα Aykan Erdemir, του Αμερικανικού Ιδρύματος Thinktank για την Προάσπιση των Δημοκρατιών. Ο κ. Erdemir, πρώην μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου, δήλωσε: «Ο Ερντογάν έχει έντονη επιθυμία να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη, αλλά δεν έχει την ικανότητα». (express.co.uk, tourkikanea)