8 Αυγούστου 2017

H MIT προήγαγε σε Πρέσβη τον διευθυντή της στην Γερμανία!

Ο Ιλχάν Σαϊγκιλί, πρόξενος της Τουρκίας στην Φραγκφούρτη που είχε στενές σχέσεις με την τουρκικής καταγωγής Γερμανίδα επιθεωρήτρια της γερμανικής αστυνομίας Ντοντού Γιαζγκάν, η οποία...


... απομακρύνθηκε από την θέση της επειδή δούλευε για την ΜΙΤ, διορίστηκε ως πρέσβης στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την αναφορά που ετοίμασε γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, η Γιαζγκάν συναντιόταν συχνά με τους προξένους της Φρανκφούρτης και του Μάινζ. Η γερμανική υπηρεσία τεκμηρίωσε πως η Γιαζγκάν διαμέσου αυτών των πρόξενων έδινε πληροφορίες.

Ο Ιλχάν Σαϊγκιλί που υπηρέτησε ως πρόξενος στην περίοδο 2008-2012, αναφέρεται πως εργάστηκε πολύ στενά με την Ντοντού Γιαζγκάν που εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως "υπεύθυνη συμμόρφωσης" στην Διεύθυνση Ασφαλείας του Βιζμπάντεν. Ο Σαϊγκιλί, που είχε στενή σχέση με την Γιαζγκάν, θεωρείται πως ήταν από τους επικεφαλής τη ΜΙΤ στην νότια Γερμανία.

Δραστηριοποιείται ο Σαϊγκιλί και στην Πρεσβεία της Βέρνης στην Ελβετία
Από την μέρα που διορίστηκε εκεί ο Σαϊγκιλί η πρεσβεία της Βέρνης μετατράπηκε σε κέντρο της ΜΙΤ, Το περασμένο Μάρτιο, η μεγαλύτερη γερμανόφωνη εφημερίδα της Ελβετίας η Tages Anzeiger, στηριζόμενη στην ετήσια αναφορά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έγραψε πως η πρεσβεία στην Βέρνη έχει καταστεί κέντρο πρακτόρων της ΜΙΤ.

H εφημερίδα έγραψε πως ιδιαίτερα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7, η πρεσβεία στην Βέρνη έχει καταστεί κέντρο πρακτόρων και ότι οι τουρκικής καταγωγής μετανάστες που ζούνε στην Ελβετία πιέζονται να καταστούν πράκτορες για την πρεσβεία.