7 Αυγούστου 2017

H ISIS από την Τουρκία έστειλε εκρηκτικά στην Αυστραλία

H Aστυνoμία στην Αυστραλία, με επιχείρησή της την Δευτέρα, συνέλαβε δύο άντρες αδέρφια τους οποίους ανακοίνωσε πως κατηγορεί ότι με εκρηκτικά που τους έστειλε...


... ¨διευθυντής¨ της ISIS από την Τουρκία, σχεδίαζαν να οργανώσουν επίθεση στην αεροπορική εταιρία των ΗΑΕ την Etihad.

Ο υποδιευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας Μάικλ Φέλαν υποστήριξε πως ο 49 ετών Χαλίντ Χαγιάτ και ο 32 ετών Μαχουντ Χαγιάτ, ετοίμαζαν μια επίθεση σε ¨Κλειστό και με πολύ κόσμο χώρο¨ στον οποίο θα άφηναν να διαρρεύσει δηλητηριώδες χημικό υλικό.

Ο υποδιευθυντής πρόσθεσε πως σχετικά με αυτήν την ετοιμασία επίθεσης τα δύο αδέρφια είχαν πάρει ¨έμπνευση και εντολή¨ από την ISIS. O Φέλαν χαρακτήρισε αυτά τα σχέδια ως ¨την πλέον πολύπλοκή απόπειρα επίθεσης από αυτές που σχεδιάζονταν να γίνουν στα εδάφη της Αυστραλίας¨.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΑΦΈΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδέρφια Χαγιάτ είχαν ετοιμάσει μια βόμβα με υλικά που έστειλε ηγέτης της ISIS από την Τουρκία με μεταφορικό αεροσκάφος. Αναφέρεται πως το σχέδιο ήταν η βόμβα να μπει σε μια βαλίτσα σε δρομολόγιο της Etihad από το Σίδνεϊ προς το Αμπού Ντάμπι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η επίθεση αποτράπηκε όταν η βόμβα που είχαν τοποθετήσει μέσα σε μηχανή του κιμά τα αδέρφια Χαγιάτ και την έδωσαν για μεταφορά σε ανενημέρωτο επιβάτη, λόγω του μεγάλου βάρους της δεν επετράπη να την πάρει μέσα στην καμπίνα.

Ανακοινώθηκε πως το άτομο που έφερε την βαλίτσα πήγε στο Αμπού Ντάμπι, ενώ ο Χαλίντ Χαγιάτ που είχε πάει μαζί του στο αεροδρόμιο, έφυγε από εκεί μαζί με την βαλίτσα που δεν έγινε δεκτή στην καμπίνα. Ο Φέλαν είπε πως τα αδέρφια Χαγιάτ σχεδίαζαν μια δεύτερη επίθεση στην οποία θα διέρρεαν δηλητηριώδες αέριο υδρόθειο. (anfturkce, tourkikanea)