10 Αυγούστου 2017

Europol: Το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει τουριστικό θέρετρο κάπου στην Ευρώπη

Κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει εδώ και κάποια εικοσιτετράωρα η Europol, καθώς της έχουν περιέλθει σοβαρές πληροφορίες για σχεδιαζόμενη επίθεση...
... της ισλαμικής τρομοκρατίας σε δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό της Ευρώπης.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι πληροφορίες δεν προσδιορίζουν την ευρωπαϊκή χώρα. Όπως δυστυχώς φαίνεται και από το πρόσφατο χτύπημα στο Παρίσι η ισλαμική τρομοκρατία έχει έρθει στη Ευρώπη για να μείνει και ήδη ρίχνει βαριά τη σκιά της, μπολιάζοντας με φόβο την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

Οι πληροφορίες με βάση τις οποίες η Europol έχει κηρύξει κόκκινο συναγερμό οδηγούν στην εκτίμηση πως σχεδιάζεται αλυσίδα επιθέσεων εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους.  Ας σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες η Ιντερπόλ είχε στείλει κατάλογο με 173 εν δυνάμει βομβιστών αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στις ευρωπαϊκές Αρχές ασφαλείας.

Στους καταζητούμενους τζιχαντιστές συμπεριλαμβάνονται και έξι ύποπτοι από την Ευρώπη. Στον κατάλογο των υπόπτων βρίσκονται Ιρακινοί, Βορειοαφρικανοί, αλλά και Μπαγκλαντεσιανοί. Ο κατάλογος αυτός απεστάλη με την προειδοποίηση ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πιθανότατα στείλει κρυφά στην Ευρώπη τζιχαντιστές για να προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις.