9 Αυγούστου 2017

Τουρκικές σημαίες στο camping της Επανομής

Για το γύρισμα ντοκιμαντέρ με θέμα το προσφυγικό

Στα κόκκινα βάφτηκε σήμερα η είσοδος του camping της Επανομής η οποία έχει μετατραπεί σε συνοριακό σταθμό εισόδου στην Τουρκία για τις ανάγκες ...


... γυρίσματος ντοκιμαντέρ. Η παραχώρηση της πλαζ της Επανομής, και συγκεκριμένα του κτήματος Καραγκιόζη, για τα γυρίσματα αποφασίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης τη Voria.gr.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο χώρος έχει παραχωρηθεί από τις 5 έως τις 25 Αυγούστου για το ντοκιμαντέρ με θέμα το προσφυγικό. Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ είναι ο Ιρανός Mortza Zaffari, ο οποίος έχει ασχοληθεί ξανά με το ζήτημα της προσφυγιάς.

Ο Μορτέζα Τζαφαρί βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια στην Ελλάδα, όπου ζήτησε και πήρε πολιτικό άσυλο «αποτυπώνει» με τις φωτογραφίες του τη θλίψη και την απόγνωση προσφύγων που συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Γεννήθηκε στην Τεχεράνη, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και δούλεψε 12 χρόνια ως δημοσιογράφος στο IRNA & ISNA, στο Ιράν και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κάλυψε τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν (2001), την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ (2003), τη στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ στο Λίβανο (2006).

Έκανε ντοκιμαντέρ για την αφγανική τηλεόραση, το Al Jazeera και το BBC. Δίδαξε επίσης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τεχεράνης και η φιλμογραφία του περιλαμβάνει περισσότερες από 30 μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ και 3 μεγάλου μήκους ταινίες.