13 Αυγούστου 2017

Αντίδραση Αλβανού δημοσιογράφου στη Μαύρη Λίστα της Αθήνας

"Δεν είχα ελληνική υπηκοότητα"

Ο δημοσιογράφος Αλεξάντερ Τσίπα, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ένωσης Αλβανών Δημοσιογράφων (UGSH), αντέδρασε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε...


... σε ελληνική εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, ο Τσίπα έγραψε στην προσωπική του σελίδα  στο Facebook, σε απάντηση δημοσιεύματος του ‘Πρώτου Θέματος’, το οποίο αναφέρει ότι ορισμένοι κάτοικοι της Χιμάρας, περιλαμβανομένου του ιδίου, αναμένεται να στερηθούν την ελληνική υπηκοότητα.

Ο Τσίπα διευκρινίζει ότι ποτέ δεν είχε ελληνική υπηκοότητα, αρνούμενος τους ισχυρισμούς της ελληνικής εφημερίδας. «Δεν είχα, δεν έχω και πιστεύω ότι δεν θα έχω, παρά μόνο την αλβανική υπηκοότητα. Ήθελα να αποκτήσω την αλβανική υπηκοότητα του Κοσσυφοπεδίου κάποια στιγμή το 2001» (όταν εργαζόταν εκεί), διευκρίνισε ο Τσίπα, τονίζοντας ότι το άρθρο χρηματοδοτήθηκε από φιλελληνικούς κύκλους της Χιμάρας.

«Όσο για τις ειδήσεις που δημοσιεύονται σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναδημοσιεύθηκαν με ζήλο από πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας μου, δεν έχω καμία επίσημη γνώση, υποψιάζομαι ότι είναι δουλειά των τοπικών φιλελληνικών κύκλων της Χιμάρας. Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε κίνηση διαδικασίας επίσημης ενημέρωσης και απάντησης με όλες τις δυνατότητες  του Αλβανού και του Ευρωπαίου πολίτη», σημειώνει ο επικεφαλής της Ένωσης των Αλβανών Δημοσιογράφων στο Facebook. (βαλκανικό περισκόπιο)