6 Αυγούστου 2017

Ντοντού Γιαζγκάν, η επιθεωρήτρια της γερμανικής Αστυνομίας που δούλευε για την ΜΙΤ

Μετά από την απομάκρυνση από την θέση της "Αστυνομίας συμμόρφωσης", στο Βιζμπάντεν, της τουρκικής καταγωγής επιθεωρήτριας Ντοντού Γιαζγκάν, που εντοπίστηκε πως δούλευε...


... για την ΜΙΤ, η πορεία της έρευνας είναι άγνωστη.

Αξιωματούχοι της επαρχίας Έσσεν αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την τυφλοπόντικα της ΜΙΤ, ενώ τα ΜΜΕ του ΑΚΡ προσπαθούν να δώσουν "σωσίβια" στην Γιαζγκάν.

Την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα “Welt am Sonntag” είχε γράψει πως μια επιθεωρήτρια της γερμανικής αστυνομίας τουρκικής καταγωγής, συναντιόταν συχνά με πράκτορες της ΜΙΤ και ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος της. Το πρακτορείο ΑΝF στις 31 Ιουλίου είχε ανακοινώσει πως πρόκειται για την επιθεωρήτρια Ντοντού Γιαζγκάν η οποία τελευταία υπηρετούσε στην "Αστυνομία συμμόρφωσης" στην πόλη του Βιζμπάντεν.

Εντύπωση προκάλεσε πως η Γιαζγκάν, πριν από την αποκάλυψη της ταυτότητάς της και πριν δημοσιεύσει η “Welt am Sonntag” την είδηση για διεξαγωγή έρευνας σε βάρος της, συναντήθηκε με τον Αμντουλλάχ Αγκάρ που είναι από τους ανθρώπους των ειδικών επιχειρήσεων και μέλος της JITEM του τουρκικού κράτους.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ "ΠΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ" Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
Ένα μυστήριο υπάρχει γύρω από την έρευνα που διεξάγεται σχετικά με την Γιαζγκάν που είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών (UETD) και της DITIB που είναι οργανώσεις του καθεστώτος Ερντογάν στην Γερμανία. Οι αξιωματούχοι της επαρχίας Έσσεν σε ερωτήσεις σχετικά με την Γιαζγκάν, πετάνε ο ένας την μπάλλα στον άλλο. Αρμόδιος της αστυνομίας που μίλησε στο ANF ανέφερε πως "Αρμόδιο για αυτό το θέμα είναι το υπουργείο Εσωτερικών".

Η τουρκικής καταγωγής επιθεωρήτρια της γερμανικής αστυνομίας Ντοντου Γιαζγκάν συχνά επισκεπτόταν την Άγκυρα και συναντιόταν με αξιωματουχους της τουρκικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον τουρκικό τύπο η Γιαζγκάν τα τελευταία χρόνια επισκεπτόταν κατά μέσο όρο δύο φορές τον χρόνο την Άγκυρα. (anfturkce, tourkikanea)