23 Αυγούστου 2017

Ανακαίνισαν ιστορική εκκλησία και την εγκατέλειψαν σε περιθωριακούς [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μια ιστορική εκκλησία στην περιοχή της Μενεμένης βορειοδυτικά της Σμύρνης, όπου πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών υπήρχε έντονο το ελληνορθόδοξο στοιχείο [δείτε τις εικόνες]...


... που αναγκάστηκε κυνηγημένο να εγκαταλείψει τα πάτρια χώματα του, έχει μετατραπεί σε άντρο διαφόρων περιθωριακών και κακοποιών στοιχείων.

Όπως αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευα, η ιστορική εκκλησία του αγίου Κωνσταντίνου στην πόλη της Μενεμένης, η οποία μάλιστα εξ αιτίας της ιστορικής και πολιτιστικής της αξίας τα τελευταία χρόνια είχε ανακαινιστεί για την προσέλκυση τουριστών, κυρίως Ελλήνων που κατάγονται από την περιοχή, τελευταία έχει εγκαταλειφθεί και έχει μετατραπεί σε οίκημα περιθωριακών.

Οι διάφοροι αυτοί περιθωριακοί που συχνάζουν στο εσωτερικό της ελληνορθόδοξης εκκλησίας βεβηλώνοντας για άλλη μια φορά τον ιερό χώρο, έχουν προβεί σε βανδαλισμούς σπάζοντας τα τζάμια του ιστορικού ναού και βρωμίζοντας τους τοίχους με διάφορες βωμολοχίες και άλλες ασχήμιες.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η κατάσταση αυτή  έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα κακοποιά στοιχεία έχουν αρχίσει να ενοχλούν ακόμα και τους κατοίκους της γύρω περιοχής με τις αλλεπάλληλες φασαρίες και βιαιοπραγίες που κάνουν μέσα στον ιστορικό ελληνορθόδοξο ναό.

Για τον λόγο αυτό επιτροπή των κατοίκων της περιοχής απευθύνθηκε στον δήμαρχο της Μενεμένης, Tahir Şahin, που ανήκει στο κόμμα της αντιπολίτευσης, το CHP και του ζήτησε να λάβει κάποια μέτρα για να σταματήσουν αυτοί οι βανδαλισμοί που γίνονται κάθε βράδυ μέσα στην εκκλησία ενώ επισήμαναν ότι έχουν καταστραφεί όλα τα έργα ανακαίνισης του ναού που είχαν γίνει τελευταία.

Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει την Αστυνομία για να λάβει κάποια μέτρα έτσι ώστε να απομακρυνθούν από την εκκλησία, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα η εκκλησία να εξακολουθεί να είναι παραδομένη στην ασυδοσία των διαφόρων περιθωριακών που την έχουν κάνει στέκι τους και ανενόχλητοι συνεχίζουν τον βέβηλο έργο τους. [nikosxeiladakis]