12 Αυγούστου 2017

Μηνύματα προς Έλληνες στην επέτειο της μάχης του Ματζικέρτ

Τα "προεόρτια" για τις μεγάλες εκδηλώσεις του... συνωστισμού της Ρεπούση και του Φίλη

Ιδιαίτερα μεγαλοπρεπής και με πολλά «μηνύματα», θα είναι φέτος ο εορτασμός της επετείου της μάχης του Ματζικέρτ, καθοριστικής...
... για τους Τούρκους επειδή εδραιώθηκαν στην Μικρά Ασία.

Η επέτειος της μάχης του Ματζικέρτ, (1071 μ Χ), θα εορταστεί στις 26 Αυγούστου με τον Ερντογάν να μας στείλει μήνυμα -αλλά και σε όλους τους "εχθρούς" της Τουρκίας- ότι δεν θα περάσουν οι συνωμοσίες τους για την ανατροπή του και ότι είναι έτοιμος να ξαναδώσει ένα ανάλογο μάθημα σε όσους αμφισβητούν την κυριαρχία του.

Να σημειώσουμε ότι η μάχη του Μαντζικέρτ μεταξύ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Σελτζούκων έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του 1071, κοντά στο Μαντζικέρτ (σημερινό Μαλαζγκίρτ στην Τουρκία). Ο αυτοκράτορας Ρωμανός Δ’ Διογένης ηττήθηκε μετά από εσωτερική προδοσία του Ανδρόνικου, αιχμαλωτίστηκε και απελευθερώθηκε μετά την καταβολή λύτρων, ενώ η Βυζαντινή αυτοκρατορία υποχρεώθηκε στην καταβολή ετήσιου φόρου και την παραχώρηση μερικών φρουρίων στους Σελτζούκους.

Αυτή η πανωλεθρία των βυζαντινών στρατευμάτων και, κυρίως, η εσωτερική πολιτική παράλυση που ακολούθησε, επέτρεψε τη μόνιμη εγκατάσταση των Σελτζούκων στη Μικρά Ασία.