9 Αυγούστου 2017

Επίθεση στη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ εξετάζει η Βόρεια Κορέα

"Θα γίνει επίθεση οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο"

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ λίγες ώρες μετά το μήνυμα Τραμπ στην Πιόνγιανγκ για «φωτιά και οργή». Όπως μεταδίδει...


... το Reuters, η Βόρεια Κορέα εξετάζει την εφαρμογή σχεδίου επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού δήλωσε ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα τεθεί σε εφαρμογή «οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο», κατόπιν απόφασης του Κιμ Γιονγκ Ουν. Στο ίδιο πλαίσιο, ένας δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του καθεστώτος της Πιόνγιανγκ υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να εκτελέσει προληπτική επίθεση, εφόσον οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην εκτοξεύει άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή, που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά» διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο «Trump National Golf Club» στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσεϊ.

Τα σχόλια του Τραμπ συνιστούσαν απόρροια των εκτιμήσεων πως ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ικανός να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές σε διηπειρωτικούς πυραύλους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται απόρρητο έγγραφο εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η Βόρεια Κορέα φέρεται να ολοκλήρωσε τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής, προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς της πυραύλους.