10 Αυγούστου 2017

Το «μεγάλο ιρανικό έθνος» τιμώρησε τους παίκτες του Πανιωνίου

Αποκλείσθηκαν από την Εθνική επειδή έπαιξαν εναντίον ομάδας του Ισραήλ

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς από την ιρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου όσον αφορά την τιμωρία των Σοτζέι Μασούντ και Εχσάν Χατζισαφί για τη συμμετοχή τους...
... στον αγώνα με την Μακάμπι, καθώς τους επιβλήθηκε αποκλεισμός από την Εθνική ομάδα της χώρας.

Οι δύο χώρες, Ιράν και Ισραήλ, δεν έχουν διπλωματικές επαφές γεγονός που εμπόδισε τους δύο ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου να μεταβούν στο Τελ Αβίβ για τον πρώτο αγώνα με την Μακάμπι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, η συμμετοχή τους στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης φαίνεται ότι θα τους «στοιχίσει ακριβά».

Ο υπουργός αθλητισμού της χώρας είχε προαναγγείλει «καμπάνα», η οποία τελικά έλαβε την αυστηρότερη μορφή της, καθώς όπως επεσήμανε σε τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Μοχάμαντ Ρέζα Νταβάρζ Τανί στους Μασούντ και Χατζισαφί επιβλήθηκε αποκλεισμός από την Εθνική ομάδα του Ιράν.

«Επειδή οι Μασούντ και Χατζισαφί διέσχισαν την κόκκινη γραμμή, δεν ανήκουν πλέον στην εθνική ομάδα του Ιράν. Εδώ και 38 χρόνια κανείς αθλητής δεν δέχτηκε να αντιμετωπίσει αντίπαλο από το Ισραήλ, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα, δύο ποδοσφαιριστές έκαναν το αντίθετο λόγω δέσμευσης με τον σύλλογό τους. Τί γίνεται, όμως, με την δέσμευσή τους απέναντι στο σπουδαίο ιρανικό έθνος;»

«Έχουν χαθεί πολλά χρυσά μετάλλια για τις αξίες της χώρας και για χάρη της υποστήριξης των ανθρώπων της Παλαιστίνης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη δεδομένη στιγμή οι παίκτες δεν θα κληθούν στην Εθνική ομάδα», σχόλιο που ενδεχομένως να αφήνει ανοικτό παράθυρο ανάκλησης της ποινής. (sdna.gr)