13 Αυγούστου 2017

"Τουρκικός άνεμος θα πνέει στον κόσμο κατά την προσεχή περίοδο"

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί αναφέρει ότι δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, και τέθηκε...
... σε ισχύ, ο «Κανονισμός για την Ίδρυση και τα Καθήκοντα της Ομάδας Προβολής της Τουρκίας».

Ο Ζεϊμπεκτζί σημειώνει ότι οι προσπάθειες προώθησης των εξαγωγικών προϊόντων πραγματοποιούνταν μέσω 15 διαφορετικών ομάδων προβολής οι οποίες είχαν τη δική τους στρατηγική, προϋπολογισμό και προτεραιότητες, ανεξάρτητα η μια από την άλλη, και υπογραμμίζει πως πλέον οι δράσεις αυτές θα προωθούνται σε συνεργασία και με κοινή λογική και στρατηγική μέσω της Ομάδας Προβολής της Τουρκίας.

«Η Παγκοσμιοποίηση είναι ένα φαινόμενο η οποία από τη μια φέρνει πιο κοντά τις παγκόσμιες οικονομίες και από την άλλη εκτοξεύει τον ανταγωνισμό στο ανώτατο επίπεδο. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται συχνά ο παγκόσμιος ανταγωνισμός δεν υφίσταται μόνο μεταξύ των επιχειρήσεων. Σήμερα οι επιχειρήσεις και οι οικονομίες που δεν έχουν στο πλευρό τους την εικόνα και τον άνεμο των χωρών τους δεν καταφέρνουν να πετύχουν.

» Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο παγκόσμιος ανταγωνισμός διεξάγεται επίσης μέσω της προβολής. Η Ομάδα Προβολής που ιδρύσαμε σε αυτό ακριβώς το σημείο θα αποτελέσει ένα δραστήριο παράγοντα που θα φέρνει κοντά όλους τους παράγοντες των εξαγωγών και της παραγωγής μας και θα σχεδιάζει με κοινή λογική τις δράσεις της», αναφέρει ο υπουργός.

Η Τουρκία δεν μπορεί πια να συνεχίζει να πορεύεται με μια παθητική αντίληψη και να διαμορφώνει τις στρατηγικές της με πρότυπα άλλων, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας και υπογραμμίζει ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια δραστήρια Τουρκία που θα καθορίζει τις καταναλωτικές συνήθειες, τη μόδα και τις τάσεις στο σύνολο της παραγωγής.