7 Αυγούστου 2017

Οι Τούρκοι είχαν αποφασίσει «να φάνε» τον μειονοτικό βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ

Αλλά τους πρόλαβε το… τροχαίο

Αποκαλύψεις-φωτιά για τον θάνατο του «Ντενκτάς της Θράκης» Αχμέτ Σαδίκ και το τροχαίο που του κόστισε τη ζωή, γράφει σε σαββατιάτικο δημοσίευμά της...
... η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο γιατρός και επιστήθιος φίλος του Ιμπράμ Ονσούνογλου, διάλεξε τη φετινή 22η επέτειο από τον θάνατο του Σαδίκ (είχε σκοτωθεί στις 24 Ιουλίου 1995), για να δημοσιεύσει μια άκρως αποκαλυπτική ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για εμπλοκή των πρακτόρων της Τουρκίας στο τροχαίο του πρώην αγαπημένου… παιδιού τους!

Στην ανάρτηση του κ. Ονσούνογλου εξιστορούνται διάφορα περιστατικά, όπου ο Αχμέτ Σαδίκ τα τελευταία χρόνια είχε έρθει σε ρήξη με τα πρωτοπαλίκαρα της Ημισελήνου στη Θράκη.  Μεταξύ αυτών και ο ψευδομουφτής της Ροδόπης Ιμπραήμ Σερίφ.

Ο κ. Ονσούνογλου αναφέρει σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» ότι πριν από μερικά χρόνια, στην επέτειο θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ, οπότε τελείται κάθε χρόνο μνημόσυνο παρουσία εκατοντάδων πολιτών και πρακτόρων, ο Ιμπραήμ Σερίφ, που προΐσταται στην τελετή, μαζί με αντιπροσωπία Τούρκων προσκεκλημένων, είχε αργοπορήσει και έλεγε «είμαι υποχρεωμένος να πάω. Αλλιώς αν έμενε σε εμένα…» , δείχνοντας την απέχθειά του για τον αποθανόντα.

Ωστόσο, η εκρηκτικότητα του Αχμέτ Σαδίκ και η διαρκώς αυξανόμενη αυτοπεποίθησή του, όπως περιγράφει μέσα από διάφορα περιστατικά ο κ. Ονσούνογλου, τον έκαναν μη διαχειρίσιμο, με αποτέλεσμα η Μεγάλη Πύλη, όπως αναφέρεται στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, να μην μπορεί από το 1990 κι έπειτα να τον ελέγξει.

«Η Μεγάλη Πύλη, για να κάνει τη δουλειά της, έψαχνε έναν μανιακό και τον βρήκε στο πρόσωπο του Σαδίκ. Αλλά μέχρι ενός σημείου. Μέχρι που μάλωσε και με το προξενείο της Κομοτηνής και άρχισε να προσβάλλει κι εκείνους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Γίνεται μια μάζωξη στην Κωνσταντινούπολη, με όλα τα μέλη της μαφίας της μειονότητας να είναι προσκεκλημένα. Ο Τοκούτς Μουσταφά σε ένα διάλειμμα καλεί τον Σαδίκ και μια ομάδα Δυτικοθρακιωτών σε ένα δωμάτιο του 6ου ορόφου. Ο Τοκούτς Μουσταφά είπε σε εκείνη τη συνάντηση στον Σαδίκ ότι δεν πρέπει να ξεχνά πως η μητέρα πατρίδα τον έκανε βουλευτή και ότι θα πρέπει να είναι υπό τις διαταγές του εκπροσώπου της (σ.σ.: εννοεί του προξένου Κομοτηνής), διαφορετικά «θα σε πετάξω τώρα από το παράθυρο του 6ου ορόφου και θα πω πως αυτοκτόνησες».

Ακόμη κι ο Σαδίκ κατάλαβε πως τον είχαν ξεγράψει. Στους γύρω του είπε ότι θα εγκατέλειπε την πολιτική. Μερικούς μήνες μετά ήρθε ο θάνατος με το τροχαίο» περιγράφει γλαφυρά ο κ. Ονσούνογλου σύμφωνα με τη «Δημοκρατία».