13 Αυγούστου 2017

Είναι το θανάσιμο πλήγμα για τους Τούρκους!

Την ενοποίηση του δυτικού κουρδικού θύλακα του Afrin, με τα κουρδικά καντόνια στην βορειοανατολική Συρία, προβάλλει ένας χάρτης που δημοσιεύεται στα τουρκικά ΜΜΕ...
... και όπως καταγγέλλεται από την Άγκυρα, είναι το αμερικανικό σχέδιο για την ίδρυση ανεξάρτητης κουρδικής εστίας στην βόρειο Συρία.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του χάρτη, που ανατρέπει πολλά δεδομένα, είναι ότι οι Κούρδοι αποκτούν με προέκταση του καντονιού του Afrin έξοδο στην Μεσόγειο και έτσι υλοποιείται το γνωστό σχέδιο του «Βορείου Διαδρόμου» υπό κουρδική κυριαρχία, κάτι που για την Άγκυρα αποτελεί μια θανάσιμη εξέλιξη.

Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμερικανικές δυνάμεις ενωμένες με τους Κούρδους είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή τουρκική προσβολή στον θύλακα του Afrin, ανεβάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στις σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ. Ο χάρτης δείχνει και την υπόλοιπη Συρία με την διαίρεση της σε σφαίρες επιρροής.

Όλα αυτά όπως ήταν επόμενο έχουν εξαγριώσει τον Ερντογάν που κατήγγειλε δημόσια την συνεχιζόμενη προμήθεια οπλικών συστημάτων από τους Αμερικανούς στους Κούρδους. (nikosxeiladakis)