9 Αυγούστου 2017

Απαγορεύτηκε και η ποδηλασία για τους δασκάλους Νουριέ και Σεμίχ

Αστυνομία Ερντογάν: Αντιτίθεται στον... Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Ζευγάρι το οποίο θέλησε μαζί με την 3 ετών κόρη τους να κάνει ποδήλατο από την Κωνσταντινούπολη ως την Άγκυρα για να υποστηρίξει  τους απεργούς πείνας...


... Νουριέ Γκιουλμέν και Σεμίχ Οζάκτσα που βρίσκονται στην 152η μέρα, εμποδίστηκε από την Αστυνομία.

Στους δύο δικηγόρους δεν επετράπη ούτε να κάνουν δηλώσεις στην Νικομήδεια. Οι δικηγόροι Εζγκί Τσακίρ και Σουλεϊμάν Γκιοκτέν παίρνοντας μαζί και το κορίτσι τους, θέλοντας να τραβήξουν την προσοχή στους απεργούς πείνας εκπαιδευτικούς  Νουριέ Γκιουλμέν και Σεμίχ Οζάκτσα που εκδιώχτηκαν με διάταγμα, άρχισαν να κάνουν ποδήλατο από την Κωνσταντινούπολη προς την Άγκυρα.

Μαζί τους εντάχθηκε και ο Τζελάλ Ακγκιούν, εργαζόμενος σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης που επίσης εκδιώχθηκε.

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚ"
Τους είπαν πως "Η συνέχιση του ταξιδιού με ποδήλατο δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες του ΚΟΚ. Μιλώντας εκεί, η Εζγκι Τσακίρ είπε: «Μας λένε "Μα δεν είναι επικίνδυνος δρόμος; Γιατί επιλέξατε αυτόν τον δρόμο;" αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι. Στην πραγματικότητα το σύστημα είναι εμπόδιο στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, δεν τα αφήνει να ζήσουν.

» Όλοι σωπαίνουν, υπάρχει ένας φόβος. Κάποιοι λένε πως "έχουμε γυναίκα και παιδιά". Και εμείς μπορεί να διστάζουμε και να φοβόμαστε από κάποια πράματα, αλλά πιο πολύ φοβόμαστε μην χάσουν την ζωή τους οι Νουριέ και Σεμίχ. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι και να γίνουμε συνοδοιπόροι τους». (haber.sol, tourkikanea)