8 Αυγούστου 2017

Η Ρωσία αρνείται αεροπλάνα στο Ιράν κι αυτό στρέφεται στην Κίνα

Στην αεροναυπηγική βιομηχανία της Κίνας στρέφεται το Ιράν, μετά την απόρριψη του αιτήματος της Τεχεράνης προς την Μόσχα για την αγορά 18 Su-35SE και 6 Su-30SME.

Αντί για τα μαχητικά αυτά...


... η Μόσχα προτείνει στο Ιράν την πώληση του μαχητικού Su-27SM3, γεγονός που ώθησε το Ιράν στην αναζήτηση αεροσκαφών στην Κίνα η οποία πρότεινε στην Τεχεράνη την πώληση 24 διθέσιων βομβαρδιστικών JH-7A (Xian JH-7) και 24 αναχαιτιστικών J-10 (FC-20C).

Η παλαιότητα και η διαφοροποίηση του αεροπορικού υλικού του Ιράν αποτελούσε και αποτελεί βασικό πρόβλημα της Αεροπορίας του Ιράν με αποτέλεσμα να χρειάζονται σημαντικές προσπάθειες για την διατήρηση σε πτητική κατάσταση των αεροσκαφών που υπάρχουν στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Όπως φαίνεται η Μόσχα διστάζει να πωλήσει στο Ιράν τεχνολογικά προηγμένα μαχητικά με αποτέλεσμα η Τεχεράνη να στραφεί προς άλλους κατασκευαστές πιο πρόθυμους να πωλήσουν νέα μαχητικά και φυσικά οπλισμό στην Ιρανική Αεροπορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος εάν τελικά αποκτηθεί θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την Ιρανική Αεροπορία στον τομέα των αποστολών κρούσης αφού το αεροσκάφος μπορεί να φέρει πολεμικό φορτίο 9 τόνων σε απόσταση 900 χλμ χωρίς ανεφοδιασμό.