8 Αυγούστου 2017

Ανήλικος τζιχαντιστής σκότωσε οπλαρχηγό του ΙΚ όταν τον έπιασε μαζί με τη μητέρα του

Έπεσε κι αυτός νεκρός από πυρά άλλων τζιχαντιστών

Σύμφωνα με τοπική πηγή, που επικαλείται η ιρακινή ιστοσελίδα Al Sumaria News, ο νεαρός μπήκε στο σπίτι του και βρήκε τον οπλαρχηγό υπεύθυνο...
... για τα «κουτάβια του χαλιφάτου», όπως ονομάζονται τα παιδιά-στρατιώτες (γενίτσαροι) της οργάνωσης, μαζί με τη μητέρα του.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ιρακινό Al Sumaria News, συνέβη την Κυριακή στην πόλη Ταλ Αφάρ, που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό Ιράκ. Δίχως δεύτερη σκέψη ο νεαρός σήκωσε το όπλο και έριξε πάνω τους. Ο οπλαρχηγός σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ η μητέρα του τραυματίστηκε στο στήθος και στο πόδι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Σε κάθε περίπτωση “Ο νεαρός αρνήθηκε να παραδοθεί στους τζιχαντιστές και ακολούθησαν πυροβολισμοί πριν πέσει νεκρός με τη σειρά του”, γράφει το Al Sumaria News. Σημειώνεται ότι η πόλη Ταλ Αφάρ είναι περικυκλωμένη ολόγυρα από ιρακινά και κουρδικά στρατεύματα και οι αποκομμένοι σε αυτήν τζιχαντιστές περιμένουν πότε θα τους επιτεθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Τα “κουτάβια του χαλιφάτου” ξεκίνησαν ως “νεολαία” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύντομα όμως μετατράπηκαν σε σώματα γενιτσάρων. Χιλιάδες παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ, από ηλικίες 9 ετών και άνω, απήχθησαν ενώ πήγαιναν στο σχολείο ή αφού έμειναν ορφανά εξαιτίας του πολέμου.

Οι τζιχαντιστές συγκέντρωσαν τα παιδιά σε ειδικά στρατόπεδα όπου τους έκαναν πλύση εγκεφάλου και στρατιωτική εκπαίδευση. Δεν είναι λίγα τα ανήλικα παιδιά μάλιστα έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας.