21 Αυγούστου 2017

ΗΠΑ και Βρετανία μετατρέπουν την Κύπρο σε κέντρο κατασκοπείας

ΗΠΑ και Βρετανία χρησιμοποιούν την Κύπρο ως Βάση πληροφοριών, με εγκατάσταση ή και αναβάθμιση μηχανισμών, με σκοπό τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής και ιδίως της θαλάσσιας.

Σύμφωνα με...


... πληροφορίες, Αμερικανοί και Βρετανοί, με την δικαιολογία ότι καταγράφουν σεισμούς και τσουνάμια, έχουν ήδη εγκαταστήσει υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών, που έχουν σχέση με τις επικοινωνίες, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και τα οποία καταλήγουν στις βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, όπου κατασκευάζεται η αναγκαία υποδομή.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει κυπριακή ιστοσελίδα, η τοποθέτηση των καλωδίων έγινε το δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2017 από το ειδικό πλοίο, CS Global Sentinel, το οποίο είχε φθάσει στην περιοχή της Κύπρου στις 6 Φεβρουαρίου 2017 από τη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Η ίδια κυπριακή ιστοσελίδα αναφέρει ότι η εταιρεία, Carillion, βρετανικών συμφερόντων, που κέρδισε το διαγωνισμό του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, ανέλαβε το έργο κατασκευής του 10.000 τετραγωνικών μέτρων κτιρίου στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, που θα κοστίσει περίπου 90 εκατομμύρια αγγλικές λίρες, Παρά το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον έχει υποδείξει πως δεν είχε καμία υποχρέωση να ενημερώσει την Λευκωσία, αυτή έχει ενημερωθεί από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μεγαλόνησο και έχει δοθεί η συγκατάθεση από τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.