12 Αυγούστου 2017

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μη επέμβουν στα εσωτερικά της Β. Κορέας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θα επέμβει στρατιωτικά υπέρ της Β. Κορέα, αν επιχειρηθεί η ανατροπή του καθεστώτος»

Οδεύουμε προς μια γενικευμένη σύρραξη; Η παγκόσμια ανησυχία που έχει προκαλέσει (δείτε τα βίντεο)...


... η κρίση ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας για στρατιωτική εμπλοκή και άλλων μεγάλων δυνάμεων, επιβεβαιώνεται και από το σκληρό μήνυμα της κινεζικής κυβέρνησης προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, μέσω φιλοκυβερνητικής εφημερίδας το Πεκίνο, που στηρίζει τη διατήρηση του υφιστάμενου status quo, έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ προειδοποιώντας πως δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα επέμβει στρατιωτικά στη Βόρεια Κορέα, αν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ επιχειρήσουν την ανατροπή του βορειοκορεατικού καθεστώτος».

Παράλληλα, συμβούλεψε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας να μην προβεί σε καμία επιθετική ενέργεια πρώτη γιατί τότε η Κίνα θα παραμείνει ουδέτερη, επισημαίνοντας ότι το καλύτερο είναι η αναζήτηση λύσης δια της διπλωματικής οδού και καυτηριάζοντας τόσο τις συνεχιζόμενες πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, όσο και τις ασκήσεις που διεξάγουν Νότια Κορέα και ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις θα ξεκινήσουν κανονικά στις 21 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε έμμεσα την Κίνα ότι δεν κάνει αυτά που θα μπορούσε για να αποτρέψει τη Βόρεια Κορέα από απερίσκεπτες ενέργειες.

Από την άλλη πλευρά σε νέα δημοσκόπηση του Rasmussen που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ την Παρασκευή, φάνηκε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών (63%) θεωρεί πολύ πιθανή μια στρατιωτική σύγκρουση της χώρας τους με τη Βόρεια Κορέα, δημιουργώντας έτσι κλίμα πίεσης στην αμερικανική κυβέρνηση ώστε να λάβει δραστικότερα μέτρα, ακόμα και αυτά της στρατιωτικής παρέμβασης.