11 Αυγούστου 2017

Αυξάνεται ο αριθμός των φανατικών Εβραίων που διοργανώνουν έφοδο στο Αλ Άκσα

Ο αριθμός των φανατικών Εβραίων, που διοργανώνουν έφοδο στο Τέμενος Αλ Άκσα στους τελευταίους 10 μήνες, αυξήθηκε κατά 15% σε σύγκριση με την ανάλογη...
... περίοδο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Jerusalem Post η οποία επικαλείται τα στοιχεία της ριζοσπαστικής οργάνωσης Γιεράεχ, η οποία ζητά την κατεδάφιση του Τεμένους Αλ Άκσα και την ανέγερση στη θέση του ενός εβραϊκού λαού, από τον Οκτώβριο το οποίο θεωρείται η πρωτοχρονιά του εβραϊκού ημερολογίου τουλάχιστον 17 χιλιάδες φανατικοί Εβραίοι διοργάνωσαν έφοδο στο Χαράμ Αλ Σαρίφ.

Πέρυσι, βάσει του εβραϊκού ημερολογίου, διοργάνωσαν έφοδο στο Αλ Άκσα 14.908 Εβραίοι. Φέτος 6 εβδομάδες πριν από την λήξη της χρονιάς ο αριθμός αυτός έφτασε από τώρα στους 17 χιλιάδες. Χτες είχαν αυξηθεί οι παραβιάσεις κατά του Τεμένους Αλ Άκσα λόγω της ημέρας πένθους των Εβραίων, που ονομάζεται Τισσά ΜπεΆβ και οι εβραίοι θεωρούν ως επέτειο κατεδάφισης του Ναού του Σολομώντα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Ισλαμικών Ιδρυμάτων της Ιερουσαλήμ, Φιράς Ντίμπς χτες ανακοίνωσε πως 1.079 Εβραίοι διοργάνωσαν έφοδο στο Τέμενος Αλ Άκσα συνοδευόμενοι από την ισραηλινή αστυνομία. Αυτές οι φανατικές ομάδες ζητούν την κατεδάφιση του Τεμένους Αλ Άκσα και στη θέση του την ανέγερση του Ναού του Σολομώντα που πιστεύουν ότι βρισκόταν εδώ.