7 Αυγούστου 2017

Τα ρωσικά αεροσκάφη 6ης γενιάς θα καίνε με λέιζερ τις κεφαλές των πυραύλων του εχθρού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ετοιμάζονται οι Ρώσοι - Αδιαμφισβήτητη πολεμική υπερδύναμη

Οι πύραυλοι αέρος-εδάφους ή αέρος αέρος έχουν ένα κοινό σημείο - ένα κεφάλι αιχμής ή σύστημα στόχευσης (δείτε τα βίντεο)...
... στον πύραυλο που χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ ή θερμότητας για να βρει και να οδηγήσει το όπλο στο στόχο για να το καταστρέψει.

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία δηλώνει ότι θα αναπτύξει ισχυρά λέιζερ στον νέο μαχητικό της έκτης γενιάς που θα είναι σε θέση να «κάψει» τα συστήματα κατοχής εχθρών σε βλήματα που βγαίνουν προς την κατεύθυνσή τους, ώστε να αδυνατούν να χτυπήσουν έναν στόχο.

Τις δηλώσεις έκανε την Πέμπτη ο σύμβουλος του πρώτου Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Ραδιοτηλεοπτικών Τεχνολογιών (KRET) Βλαντιμίρ Μιχαήλοφ. Ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκοζίν ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2016 ότι η Ρωσία είχε αρχίσει να εργάζεται σε προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος. Το KRET αναπτύσσει με δική του πρωτοβουλία εξοπλισμό επί του σκάφους και ηλεκτρομαγνητικά όπλα για μελλοντικά μαχητικά αεροσκάφη.

"Έχουμε ήδη εγκατεστημένα συστήματα προστασίας από λέιζερ σε αεροσκάφη και ελικόπτερα και τώρα μιλάμε για εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτροκίνητων λέιζερ που θα καταφέρουν να καταστρέψουν φυσικά την επίθεση των επικεφαλής των πυραύλων", δήλωσε ο σύμβουλος. «Φυσικά, τέτοια συστήματα θα εγκατασταθούν και στα αεροσκάφη της έκτης γενιάς», πρόσθεσε.

Ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Προγραμμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας στην United Aircraft Corporation, ο Βλαντιμίρ Μιχαϊλόφ δήλωσε στο TASS τον περασμένο Ιούνιο ότι το πρωτότυπο μαχητικού αεριωθούμενου αεροσκάφους έκτης γενιάς θα πραγματοποιούσε την πρώτη του πτήση πριν από το 2025. Σε προηγούμενη συνέντευξή του στο TASS, ο Σύμβουλος KRET Mikheyev δήλωσε ότι το νέο αεροσκάφος μάχης θα έρθει σε δύο παραλλαγές - τις επανδρωμένες και μη επανδρωμένες εκδόσεις.

Τα αεροσκάφη θα είναι σε θέση να μεταφέρουν ηλεκτρομαγνητικά όπλα, να πετούν σε υπερηχητικές ταχύτητες και στο διάστημα. Ο Mikheyev πρόσθεσε τώρα ότι τόσο οι επανδρωμένες όσο και οι μη επανδρωμένες παραλλαγές (drones) θα γίνουν στην ίδια βάση, θα διαφέρουν ανάλογα με τον οπλισμό, τον εξοπλισμό και τις εξωτερικές προοπτικές τους.