11 Αυγούστου 2017

Αποκαλύψεις σοκ: 461 άτομα νάρκωναν και βίαζαν 278 ανήλικες στη Βρετανία

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση συμμορίας, η οποία νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια στο Νιουκάστλ και το Γκέιτσχεντ της Βρετανίας.

Μετά από γιγαντιαία επιχείρηση...
... της αστυνομίας, συνελήφθησαν 461 άτομα, που κατηγορούνται ότι βίασαν 278 κορίτσια, ενώ εκκρεμούν 703 ακόμη καταγγελίες, σύμφωνα με το Skynews.

Στις δίκες που έγιναν στο Δικαστήριο του Νιούκασλ, οι δικαστές άκουσαν τις καταθέσεις των κοριτσιών για το πώς οι δράστες τις αποπλανούσαν δίνοντάς τους αλκοόλ και ναρκωτικά, προτού τις βιάσουν, σε πάρτι που είναι γνωστά ως «συνεδρίες».

Φυλάκιση πάνω από 300 χρόνια
Τα μέλη της συμμορίας καταδικάστηκαν σε φυλάκιση που συνολικά ξεπερνάει τα 300 χρόνια. Στην τελευταία δίκη, 17 άνδρες και μία γυναίκα καταδικάστηκαν για πράξεις όπως βιασμούς, προμήθεια ναρκωτικών και υποκίνηση σωματεμπορίας.

Είκοσι κορίτσια μίλησαν στο δικαστήριο για τη συστηματική κακοποίηση που υφίσταντο από τους δράστες για σειρά ετών. Οι κακοποιοί νάρκωναν τα θύματά τους με κοκαΐνη, κάνναβη, αλκοόλ αλλά και μία ναρκωτική ουσία που έφτιαχνε η συμμορία, με την ονομασία M-CAT. Στη συνέχεια τις βίαζαν ή τις έπειθαν να κάνουν σεξ υπό την επήρεια των ναρκωτικών.

Παρά τις καταδίκες, η αστυνομία της Νορθούμπρια δέχτηκε μεγάλη κριτική, επειδή πλήρωσε έναν καταδικασμένο βιαστή ανηλίκων με 10.000 λίρες προκειμένου να συμμετάσχει στα πάρτι ως κατάσκοπος.