10 Ιουλίου 2017

Σκόπια: Ο UCK ζητά την απελευθέρωση κρατουμένων

Προειδοποιεί με ταραχές

Πρώην μέλη του ‘Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού’ – UÇK, με δελτίο Τύπου προτρέπουν τις αρχές των Σκοπίων να προβούν σε δίκαιη δίκη...

... τη Δευτέρα προς τα μέλη της ομάδας των γεγονότων του Κουμάνοβο, μακριά από  πολιτικές σκοπιμότητες, διαφορετικά προειδοποιούν ότι θα γίνουν ταραχές στην πΓΔΜ, όπως σημειώνει η αλβανική ιστοσελίδα ‘Gazeta Infopress’.

Στην ανακοίνωσή τους τα  πρώην μελών του UÇK καλούν τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, όλους τους Αλβανούς πολιτικούς και ιδιαίτερα τον Εισαγγελέα του Κουμάνοβο «να έχουν τα μάτια τους ανοικτά» και να μην ενοχοποιήσουν τους κρατούμενους των γεγονότων του Κουμάνοβο του 2015.

Σημειώνουν μάλιστα ότι οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι τα μέλη της τότε κυβέρνησης, όπως ο Γκρούεφσκι (πρώην πρωθυπουργός), Γιανκουλόφσκα (πρώην υπουργός Εσωτερικών) και ο Μιγιάλκοφ (πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών). Ζητούν την απελευθέρωση των Αλβανών κρατουμένων ειδάλλως θα δημιουργήσουν ταραχές στη χώρα.

Η ανακοίνωση καταλήγει με ένα απόσπασμα από τον όρκο των UCKάδων: «Εγώ, ο στρατιώτης του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού, ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ για την απελευθέρωση των αλβανικών εδαφών και την ενοποίησή τους. Θα είμαι πάντα πιστός στρατιώτης, άξιος αγωνιστής της ελευθερίας, σε εγρήγορση, θαρραλέος, πειθαρχημένος, έτοιμος ανά πάσα στιγμή, χωρίς να υπολογίζω τη ζωή μου θα πολεμώ για να υπερασπίζομαι τα ιερά συμφέροντα της πατρίδας» σημειώνεται χαρακτηριστικά. (gazetainfopress, βαλκανικό περισκόπιο)