5 Ιουλίου 2017

Δημοσιεύματα Αλβανών για UCK και κατά των Σκοπίων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο Μάικολ Σ. Λουντ, καθηγητής του Πανεπιστημίου «Τζον Χόπκινς» στην Ουάσιγκτον, πιστεύει ότι οι αντάρτες του UCK θα μπορούσαν να καταλάβουν το σύνολο (δείτε τις εικόνες)...


... της επικράτειας της πΓΔΜ καθώς ο κρατικός στρατός  το 2001 είχε διαλυθεί και είχαν σχηματισθεί πολυπληθείς παραστρατιωτικές συμμορίες, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Δημοσίευμα της 3ης Ιουλίου 2017 στην Lajm, αναπαραγωγή από το δημοσίευμα της 11 Μαρτίου 2017. Το κείμενο αυτό το διαβάσαμε προχθές -3 Ιουλίου 2017- στην ιστοσελίδα «Lajm» και σήμερα αναπαράχθηκε και σε άλλες ιστοσελίδες, όπως την «PresevaNews».

Δημοσίευμα της 4ης Ιουλίου 2017 στην Preshevanews, αναπαραγωγή από το δημοσίευμα της 11 Μαρτίου 2017. Το κείμενο, όμως, αυτό είναι της ιστοσελίδας «Konica.al» της 11 Μαρτίου 2017 (1η φωτόογραφία επάνω) που αναφέρεται στις απόψεις του Αμερικανού καθηγητή για τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και τις ευκαιρίες που είχαν οι Αλβανοί-  με τη βοήθεια της επέμβασης του ΝΑΤΟ- να καταλάβουν περιοχές πέρα από το Κοσσυφοπέδιο.

Προφανώς δεν έχουν θέμα να ασχοληθούν οι αλβανικές ιστοσελίδες και για να ‘τονώσουν’ το εθνικιστικό πνεύμα των Αλβανών, αναπαραγάγουν δημοσιεύματα του παρελθόντος, παρουσιάζοντάς τα ως σημερινά…