16 Ιουλίου 2017

Δημοσιεύματα διεθνούς Τύπου σχετικά με τους S-400

"Τέσσερα συστήματα S-400 θα αγοράσει η Τουρκία από την Ρωσία"

Ανακοινώθηκε πως η Τουρκία θα πληρώσει 2,5 δισ. $ για να αγοράσει από την Ρωσία 4 πυραυλικά συστήματα S-400.

Σύμφωνα με...


... είδηση που δημοσιεύεται στο πρακτορείο Ισβέστια, σύμφωνα με την συμφωνία, μία από τις συστοιχίες των πυραύλων S-400 θα παραχθούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με είδηση από το Bloomberg, ανακοινώθηκε πως ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος, αποδέχθηκε να πληρώσει η Τουρκία στην Ρωσία 2,5 δισ. $ για να αποκτήσει το πλέον εξελιγμένο πυραυλικό σύστημα.

ΘΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Αξιωματούχος ο οποίος ο οποίος λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δεν θέλησε να δώσει το όνομα του, δήλωσε πως η Τουρκία μέσα στην επόμενη χρονιά θα πάρει δύο συστοιχίες πυραύλων S-400 από την Ρωσία και ακολούθως μια συστοιχία S-400 θα παραχθεί στην Τουρκία.

Τις περασμένες μέρες ο Βίκτορ Κλαδόφ-Διευθυντής Διεθνούς συνεργασίας και Περιφερειακής Πολιτικής της εταιρίας Rostek, είχε ανακοινώσει πως Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν στο θέμα των τεχνικών λεπτομερειών του συμβολαίου της μεταφοράς των πυραύλων S-400.

Ο Κλαδόφ μιλώντας στο πρακτορείο TASS, όταν τον ρώτησαν αν η επιτροπή της Rosoboroneksport πήγε ή όχι στην Τουρκία για συνομιλίες, απάντησε πως "Ναι, επήλθε συμφωνία στο θέμα των τεχνικών χαρακτηριστικών".

Ταυτόχρονα ο Κλαδόφ ανέφερε πως το συμβόλαιο δεν έχει ακόμη υπογραφεί και πρόσθεσε: "Εμείς ως πωλητές τεχνικά και τεχνολογικά είμαστε έτοιμοι για την μεταφορά, αυτή είναι η ουσία των τεχνικών συνομιλιών. Αυτά που έμειναν να εξετασθούν είναι τα εμπορικά, χρηματικά και πολιτικά θέματα". (haber.sol., tourkikanea)