18 Ιουλίου 2017

O Έλληνας Ιβάν που πολεμά στην Ράκα

O Έλληνας Ιβάν, που μεγάλωσε σε μια κομμουνιστική οικογένεια στην Ελλάδα, δηλώνει πως "Το να ρίχνω σφαίρες κατά του φασισμού σε ένα πεδίο μάχης, ήταν για μένα...


... ένα παιδικό όνειρο" και προσθέτει πως τώρα στην Ράκκα πραγματοποιεί εκείνο το όνειρο του.

Ο Αθηναίος είναι 5 μήνες τώρα στην Ροζάβα, γόνος μιας οικογένειας που τον μεγάλωσαν και τον ανέθρεψαν έτσι που δηλώνει πως "όταν πήρα  τον δρόμο για να συμβάλω στην επανάσταση της Ροζάβας και για να πολεμήσω ενάντια στον φασισμό των ΑΚΡ-ISIS η μεγαλύτερη στήριξη που είχα ήταν από την οικογένεια μου".

Είναι γνωστό, πως ο Ιβάν είναι ικανός σε θέματα υγείας, έρευνας και καταστροφής ναρκών, εξεύρεσης παγίδων της ISIS που στρέφονται κατά πολιτών, καθορισμού συντεταγμένων, ενώ είναι ειδικός σε Β7. Πριν αρχίσουμε την συζήτηση όταν έμαθε πως και εγώ είμαι Κύπριος, γέλασε και μου είπε "Όπου υπάρχει τουρκικό κράτος, εκεί υπάρχει πρόβλημα, μην ανησυχείς εμείς θα πολεμάμε μέχρι να τερματισθεί ο τουρκικός φασισμός".

Τον ρώτησα πρώτα γιατί βρίσκεται εδώ και τι ήταν αυτό που τράβηξε έναν Έλληνα από την Ελλάδα εδώ. Μεγάλωσα σε μια κομμουνιστική οικογένεια και άκουγα πάντοτε αντάρτικα τραγούδια και τους αγώνες της ελληνικής αριστεράς. Τα ακούσματά μου και η επαναστατική κουλτούρα που πήρα από την οικογένεια μου είναι προσωπικός λόγος. Σε μεγάλο ποσοστό αυτό ήταν που με ώθησε να πολεμήσω εδώ. Το να πυροβολώ κατά του φασισμού σε ένα πεδίο πολέμου για μένα ήταν παιδικό όνειρο".

ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΔΩΣΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΚΚΑ
Όταν ρώτησα τον Ιβάν τι εκφράζει για αυτόν η απελευθέρωση της Ράκκα, μου υπενθύμισε την υπόσχεση που είχε δώσει όταν ερχόταν προς τα εδώ. Μας λέει πως είπε σε φίλους του Κούρδους στην Ελλάδα, πως δεν θα γυρίσει πίσω εάν δεν ελευθερωθεί πρώτα η Ράκκα και δεν τερματιστεί ο φασισμός της ISIS.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ
Ο Ιβάν λέει πως ο ελληνικός λαός είναι φίλοι των Κούρδων και ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι εχθρός των Κούρδων. Τον ρωτώ για το τι θα αντιμετωπίσει από τις ελληνικές Αρχές και ποια θα είναι η διαδικασία όταν μια μέρα γυρίσει πίσω και μου τονίζει αυτά του είναι γνωστά. Ο Ιβάν τονίζει την σημασία να έρχονται μαχητές από Ελλάδα και να στηρίζουν τους Κούρδους και λέει: "Ναι, αν γυρίσω μια μέρα θα έχω θέμα με την Αστυνομία. Θα με ανακρίνουν αλλά δεν πιστεύω πως θα ξεπεράσουν τις τυπικές διατυπώσεις. Και αυτό είναι κάτι το κανονικό. Δυστυχώς όταν υπάρχει κράτος υπάρχει και η Αστυνομία και όταν γυρίσουμε από τον πόλεμο θα με ανακρίνουν".

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ISIS ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ
Ένα άλλο θέμα που ο Ιβάν κρίνει  ως αναμενόμενο είναι η φιλία και ακόμη και αυτή η εταιρικότητα Τουρκίας και ISIS. Ο Ιβάν αναφέρει πως δεν έχει κάποιο θέμα με την ισλαμική κουλτούρα και μετά από αυτό το σχόλιο συνεχίζει λέγοντας: "Το ΑΚΡ είναι ένα φασιστικό κόμμα. Τα μέλη του συνιστούν το κακό κομμάτι της ισλαμικής κουλτούρας. Μεταξύ ΑΚΡ και ISIS δεν υπάρχει κάποια διαφορετική απόχρωση. Τα ίδια είναι. Όταν τα συμφέροντα και η νοοτροπία είναι κοινά, αναμενόμενο είναι ο ένας να ταΐζει και να στηρίζει τον άλλο. Και ο πιο μεγάλος εχθρός τους είναι οι Κούρδοι".

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Ο Ιβάν έχει ένα μήνυμα που στέλνει και στους Κούρδους της Ευρώπης και στις άλλες κοινότητες. Ο Ιβάν λέει πως δεν μπορούν όλοι να πολεμήσουν, αλλά εστιάζει στα διάφορα άλλα που δύνανται να κάνουν. Παραθέτει λέγοντας πως υπάρχουν "Πολιτικές εργασίες, ενημερώσεις, πρόκληση ευαισθησίας, ενημέρωση του κόσμου στην Ευρώπη για τον πόλεμο των Κούρδων" και τονίζει πως όλα αυτά "αποτελούν κομμάτια για να κερδηθεί ο πόλεμος. Ο Ιβάν δίνει το τελευταίο του μήνυμα υπογραμμίζοντας πως ¨Ναι εμείς κερδίσαμε αυτόν τον πόλεμο. Ναι εμείς κερδίσαμε και η ISIS τελείωσε". (anfturkce, tourkikanea)