19 Ιουλίου 2017

Αναχαίτισε πύραυλο κρουζ ένα MiG-31 στη στρατόσφαιρα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στόλου του Ειρηνικού της Ρωσίας, μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-31 Foxhound της ρωσικής Αεροπορίας  που απογειώθηκε από τη χερσόνησο Καμτσάκα, κατόρθωσε (δείτε το βίντεο)...


... να αναχαιτίσει έναν υπερηχητικό πύραυλο τύπου κρουζ και μάλιστα στη στρατόσφαιρα, κατά τη διάρκεια ασκήσεων που εκτελέστηκαν με την ευκαιρία των εορτασμών της «Ημέρας Ναυτικής Αεροπορίας».

Όπως μεταδίδει ο έγκυρος «Aviationist», ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη θάλασσα του Οκότσκ σε ένα ύψος μεγαλύτερο των 12 χιλιομέτρων και με ταχύτητα τρεις φορές αυτή του ήχου. Το μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 Foxhound είναι η διθέσια έκδοση του MiG-25 Foxbat και είναι σε υπηρεσία από το 1983.

Ενώ το MiG-25 είχε κατασκευαστεί ως ένα υψηλής ταχύτητας και μεγάλου υψομέτρου αναχαιτιστικό αεροσκάφος, το οποίο μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 3,2 Mach για να αναχαιτίσει τα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-58 και B-70, το MiG-31 σχεδιάστηκε για την αναχαίτιση των βομβαρδιστικών B-1B, το οποίο ήταν σχεδιασμένο να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος, ώστε να αποφεύγει τον εντοπισμό από τα ραντάρ.

Αυτό που υποστηρίζεται ότι κατάφερε το μαχητικό, είναι εντελώς καινούργιο, αν και ήταν γνωστά τα εν λόγω ρωσικά σχέδια. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποδέσμευσε βίντεο από τη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου, αν και η αναχαίτιση του πυραύλου δεν φαίνεται, ενώ και η πηγή της είδησης δεν θεωρείται και από τις πιο αξιόπιστες στη Ρωσία (Pravda). (defence-point)