11 Ιουλίου 2017

Και από Ελλάδα οι ταραξίες του G20 στο Αμβούργο

Oι αναρχικοί προετοιμάζονταν εδώ και δύο χρόνια για τις διαδηλώσεις κατά του G20

«Οι ταραξίες του G20 ήρθαν από όλη την Ευρώπη», γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» στο οποίο επισημαίνεται...
... ότι «σύμφωνα με την αστυνομία του Αμβούργου, οι συλληφθέντες προέρχονται από χώρες όπως την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Η τακτική αυτή, της εισαγωγής «μπαχαλάκηδων», από άλλες χώρες είναι γνωστή και γίνεται στα περισσότερα μεγάλα γεγονότα, κυρίως στην Ευρώπη. Άλλωστε και στην Αθήνα στο παρελθόν έχουν συλληφθεί σε επεισόδια αντιεξουσιαστές διαφόρων εθνικοτήτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανέφερε μάλιστα ότι οι αναρχικοί κύκλοι προετοιμάζονταν εδώ και δύο χρόνια για τις διαδηλώσεις κατά του G20 και εισήγαγαν υλικό για τα επεισόδια, ήδη πριν ξεκινήσουν οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι».

Η εφημερίδα Tageszeitung σχολιάζει τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάιερ σχετικά με τα επεισόδια στο Αμβούργο ως εξής: «Τα επεισόδια την Παρασκευή ήταν τελείως ανούσια, βίαια, περιττά και επικίνδυνα. Ένα όμως δεν ήταν σίγουρα: ‘το ίδιο άσχημα με την τρομοκρατία ακροδεξιών και Ισλαμιστών’ όπως είπε ο Π. Αλτμάιερ. Ο άνθρωπος αυτός κατέχει ένα από τα σημαντικότερα αξιώματα ενός κράτους, που μετρά πρόσφατες επιθέσεις τόσο νεοναζί και όσο και ισλαμιστών με πολλούς νεκρούς».