7 Ιουλίου 2017

Νύχτα βίας και επεισοδίων στο Αμβούργο για την G20 (BINTEO)

Φωτιές και συγκρούσεις

Με επεισόδια στους δρόμους του Αμβούργου, φωτιές και καταστροφές από τους διαδηλωτές συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις εναντίον της συνόδου (δείτε τα βίντεο)...
... των G20, των 20 πιo ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου που ξεκινά το Σάββατο στην γερμανική πόλη.

Το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην ψαραγορά της πόλης και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για αρκετές ώρες, με κεντρικό σύνθημα «Καλωσήρθατε στην κόλαση!». Όταν όμως η αστυνομία, η παρουσία της οποίας είναι πολύ ισχυρή και υπολογίζεται σε 20.000 άτομα, ζήτησε από μια ομάδα κουκουλοφόρων να βγάλει τις κουκούλες, εκείνοι αρνήθηκαν, πέταξαν πέτρες και τούβλα εναντίον των αστυνομικών και αμέσως η «σύρραξη» εξαπλώθηκε.

Η διαδήλωση έλαβε τέλος, όμως τα επεισόδια συνεχίστηκαν έως τα ξημερώματα στους δρόμους του Αμβούργου. Oι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά, πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν με «κανόνια» νερού και σπρέι πιπεριού, προκειμένου να τους διαλύσουν και να τους απωθήσουν. Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα και πέταξαν μπουκάλια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 74 αστυνομικοί, ενώ τραυματίστηκαν πολλοί διαδηλωτές, χωρίς πάντως να ανακοινωθεί αριθμός, όπως δεν ανακοινώθηκε ούτε ο αριθμός των συλλήψεων. Μεταξύ των τραυματιών αστυνομικών λογίζονται και τρία μέλη πληρώματος ελικοπτέρου που τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές στόχευσαν με λέιζερ τα μάτια τους!