12 Ιουλίου 2017

Τουρκικά σχέδια για τρίτο πυρηνικό σταθμό

Κόπηκαν ήδη στην περιοχή περισσότερα από 350.000 δέντρα!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, ανακοίνωσε πως το συντομότερο δυνατό θα αρχίσει η κατασκευή του σχεδιαζόμενου...


... να γίνει στην Σινώπη πυρηνικού σταθμού.

Πριν ακόμη  ληφθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είχε αποκαλυφθεί πως για να γίνει ο πυρηνικός σταθμός κόπηκαν στην περιοχή περισσότερα από 350 χιλιάδες δέντρα. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πετρελαίου, δήλωσε πως έχουν επιταχυνθεί οι επενδύσεις στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Ερντογάν υπενθυμίζοντας την συνεχιζόμενη κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, είπε: "Με την ενεργοποίηση του Ακουγιού και της Σινώπης θα καλύπτουμε από εκεί τουλάχιστον το 10% των ενεργειακών μας αναγκών. Mε το σχέδιο Ακουγιού που αναπτύσσουμε από κοινού με την Ρωσία, προσθέσαμε στο εθνικό μας κεφάλαιο και δυναμώσαμε πολύ περισσότερο.

Το συντομότερο δυνατό επιθυμούμε να αρχίσουμε την κατασκευή του σχεδίου στην Σινώπη. Στην τελευταία σύνοδο των G20 το συζήτησα αυτό με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Άμπε.Μάλιστα έχουμε αρχίσει από τώρα τις εργασίες μας και για το σχέδιο ενός τρίτου πυρηνικού σταθμού". (σ.σ. Φυσικά και θα κατασκευάσει πυρηνικά όπλα).

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως τον τελευταίο χρόνο έγιναν επενδύσεις 6 δισ. $ στον ενεργειακό τομέα και είπε πως "Εργαζόμαστε να αποδώσουμε στην οικονομία φιλικούς στο περιβάλλον ενεργειακούς σταθμούς με εγχώριο άνθρακα". (diken, tourkikanea)