1 Ιουλίου 2017

Στον Πούτιν ο Κίσινγκερ, λίγο πριν από την συνάντηση με τον Τραμπ

Και ενώ όλα βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο, τον Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος πριν λίγες μέρες...
... δεν είχε αναφερθεί και με τα καλύτερα λόγια για τον Ρώσο ηγέτη.

Αφορμή στάθηκε η παρουσία του παγκοσμιοποιητή πολιτικού στην Μόσχα για το Φόρουμ Πριμακόφ. Αναλυτές, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνδέουν την επίσκεψη με την επικείμενη συνάντηση του Πούτιν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποτελεί ιδεολογικό αντίπαλο του Κίσιγνκερ και της Νέας Τάξης, ακριβώς όπως ο «Τσάρος».

Όπως τονίζει το Κρεμλίνο:  «Μεταξύ των κ.κ. Πούτιν και Κίσινγκερ υπάρχουν εδώ και χρόνια εγκάρδιες σχέσεις. Αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για μία συνάντηση». Ωστόσο, γνωστό είναι, σχολιάζει το Sputnik, πως αρχές του περασμένου Μαΐου, αμέσως μετά την συνάντηση του Ν.Τραμπ με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, τον Αμερικανό Πρόεδρο επισκέφτηκε ο Χένρι Κίσινγκερ.

Ως εκ τούτου, τα αμερικανικά ΜΜΕ υποθέτουν πως ο «εξπέρ» της παγκοσμιοποιητικής διπλωματίας πρότεινε στον Πούτιν ένα deal, μία συμφωνία δηλαδή, εν όψει της συνάντησης του Ρώσου Προέδρου με τον Ν.Τραμπ. Σημειώνεται πως Πούτιν και Τραμπ θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο την επόμενη εβδομάδα.

«Θα συναντηθούν σε κάθε περίπτωση εκεί, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουλίου, αλλά προς το παρόν δεν έχει προγραμματισθεί καμία ξεχωριστή συνάντηση», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου ο Πεσκόφ.

Ο Κίσινγκερ αποτελεί το άτομο εκείνο, το οποίο επικοινωνεί με το Κρεμλίνο και μεταφέρει στον Πούτιν τις θέσεις της Νέας Τάξης, προκειμένου να βρεθεί διπλωματική λύση στο όποιο πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τον Τραμπ.

Η Εθνική Δεξιά, η οποία αποτελεί τον δεύτερο κυρίαρχο ιδεολογικοπολιτικό πόλο στον πλανήτη, μετά την αριστερόστροφη Νέα Τάξη, επιδιώκει, μέσω της στήριξης Πούτιν και Τραμπ, την παρεμπόδιση, αν όχι πλήρη ανατροπή των παγκοσμιοποιητικών σχεδίων που προβλέπουν παγκόσμια εξουσία και κατάργηση της πολυπολικότητας.

Σίγουρα η νέα επίσκεψη Κίσινγκερ στο Κρεμλίνο μόνο τυχαία δεν είναι και ενδεχόμενα έχει να κάνει με επικείμενες εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ανατ. Ευρώπη αλλά και μεταξύ των δύο χωρών, Ρωσίας και ΗΠΑ.