15 Ιουλίου 2017

"Να απαγορευτούν οι καμπάνες επειδή ενοχλούν τους τουρίστες"

Πριν από λίγα χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, είχε ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας γιατί όπως υποστήριξε η καμπάνα του πλησιέστερου ναού ενοχλούσε...


... τους συνομιλητές του σε πόλη της Πελοποννήσου όπου βρέθηκε.

Τώρα, όπως γράφει "η δημοκρατική" Ρόδου, επιδόθηκε εξώδικο στον ιερό ναό τον Αγίου Φανουρίου Ρόδου να σταματήσει να κρούει την καμπάνα του ναού γιατί ενοχλούνται οι τουρίστες.

Το εξώδικο είναι πέρα για πέρα αληθινό και εστάλη από ιδιοκτήτη καταλυμάτων που γειτνιάζουν στην ιστορική εκκλησία της Μεσαιωνικής Πόλης. Με το νομικό έγγραφο καλείται η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αλλά και ο Ιερέας του Αγίου Φανουρίου να θέσουν τέρμα στο κυριακάτικο χτύπημα της καμπάνας, διότι, όπως περιγράφεται, «ενοχλούνται οι τουρίστες».

Υπάρχει και συνέχεια, με την απαίτηση που προέβαλε ο μικροξενοδόχος προς τον ιερέα ώστε να τελεί τη λειτουργία χαμηλόφωνα! Μάλιστα, οι εκκλησιαζόμενοι κάνουν λόγο για εισβολές του «διαμαρτυρόμενου» μέσα στο εκκλησίασμα και εξακοντίζοντας ύβρεις χυδαίες, να ζητά από τον ιερέα να σταματήσει το κήρυγμα!

Από τη δική του πλευρά ο ιερέας Μιχαήλ, μιλώντας προς τη "δημοκρατική" εξήγησε ότι «θα μπορούσα να δικαιολογήσω τη διαμαρτυρία του ανθρώπου αυτού αν η λειτουργία ακουγόταν με μεγάλη ένταση από τα μεγάφωνα του ναού μας. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η ένταση της μικροφωνικής βρίσκεται μονίμως σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε οι πιστοί που κάθονται στην αυλή να διαμαρτύρονται ότι δεν ακούν τη λειτουργία».