16 Ιουλίου 2017

Ποια χώρα στηρίζει τον Σόρος και προειδοποιεί την Ουγγαρία

«Ας μην επιτρέψουμε στον Σόρος να γελάσει τελευταίος»
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουγγαρία  απαίτησε να σταματήσει μια κυβερνητική εκστρατεία κατά του παγκοσμιοποιητή δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος για την οποία...


... οι εβραίοι ηγέτες δήλωσαν ότι προκαλεί περισσότερο αντισημιτισμό, καθώς ο Σόρος θεωρείται αμερικανό-εβραίος.

Όπως μεταδίδει το Jewish Telegrapic Agency, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ουγγαρία, Yossi Amrani, δήλωσε: «Καλώ τους συμμετέχοντες στην εκστρατεία (κατά του Σόρος) με πινακίδες και τους υπεύθυνους γι' αυτήν να επανεξετάσουν τις συνέπειες. Η εκστρατεία προκαλεί θλιβερές αναμνήσεις αλλά και σπέρνει επίσης μίσος και φόβο».

Αυτό που συμβαίνει είναι πως στην Ουγγαρία τοποθετήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες σε εθνικό επίπεδο, παρουσιάζοντας έναν χαμογελαστό Σόρος, ο οποίος γεννήθηκε στην χώρα, με τις λέξεις «Ας μην επιτρέψουμε στον Σόρος να γελάσει τελευταίος». Κατ' αυτόν τον τρόπο η εθνική κυβέρνησης της χώρας διαμαρτύρεται για το αίτημα του Σόρος προς την Ουγγαρία να επιτρέψει στους μετανάστες να περάσουν τα ουγγρικά σύνορα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας απάντησε: «Όπως και το Ισραήλ, η Ουγγαρία παίρνει μέτρα εναντίον όσων αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της». Οι Ούγγροι Εβραίοι ζήτησαν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ακυρώσει μια επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία, προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου.