15 Ιουλίου 2017

Πεντάγωνο: Νεκρός (και) ο νέος αρχηγός του ΙΚ στο Αφγανιστάν

Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε το νέο αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν σε ένα βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στις αρχές της εβδομάδας...


... στην επαρχία Κουνάρ, τρεις μήνες αφού σκότωσε τον προκάτοχό του υπό παρόμοιες συνθήκες, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε το νέο αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν σε ένα βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στις αρχές της εβδομάδας στην επαρχία Κουνάρ, τρεις μήνες αφού σκότωσε τον προκάτοχό του υπό παρόμοιες συνθήκες, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Οι Αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Αμπού Σαγιέντ», τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους της Επαρχίας Χορασάν- όπως ονομάζεται το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν- σε μια «επιδρομή εναντίον του στρατηγείου της οργάνωσης» την 11η Ιουλίου, διευκρινίζει σε ένα δελτίο τύπου η εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Ντάνα Γουάιτ.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στην αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν και άλλα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, γεγονός που θα «διαταράξει σημαντικά τα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης να επεκτείνει την παρουσία της στο Αφγανιστάν».