26 Ιουλίου 2017

Οι τζιχαντιστές στην Ταλ Αφάρ έκαψαν ζωντανούς δέκα συντρόφους τους

Επειδή προσπάθησαν να λιποτακτήσουν

Οι τζιχαντιστές που κατέχουν την πόλη Ταλ Αφάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ και διασπάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα...


... από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), έκαψαν την Τρίτη ζωντανούς δέκα άνδρες τους, μεταξύ των οποίων Σύρους και έναν Σαουδάραβα, στο κέντρο της κατεχόμενης πόλης.

Ο Ιρακινός ταξίαρχος Μοχάμεντ Αλ Τζουμπούρι, από το ιρακινό γενικό επιτελείο, επιβεβαίωσε μιλώντας στο BasNews ότι ότι το Ισλαμικό Κράτος θανάτωσε με αυτό τον φρικτό τρόπο δέκα μέλη του στο κέντρο της Ταλ Αφάρ μπροστά σε δεκάδες ένοπλους τζιχαντιστές και πολίτες.

«Είπαν στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ήταν προδότες και ότι προσπάθησαν να αποδράσουν», εξήγησε ο Ιρακινός Ταξίαρχος. Οι καταδικασθέντες σε θάνατο οδηγήθηκαν στην πυρά με τα μάτια κλειστά με μαντίλι και με τα χέρια επίσης δεμένα.

Η πόλη Ταλ Αφάρ είναι περικυκλωμένη ολόγυρα από ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η επίθεση για την απελευθέρωσή της. Οι αποκλεισμένοι σε αυτοί τζιχαντιστές στασίασαν από το Ισλαμικό Κράτος και ανακήρυξαν την πόλη δικό τους «ανεξάρτητο κράτος».

Η ηγεσία των εξτρεμιστών μέσα στην Ταλ Αφάρ έχει περάσει σε ξένους οπλαρχηγούς και όσοι παραμένουν πιστοί στην κεντρική ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους εκτελούνται με διάφορες κατηγορίες. (tribune)