2 Ιουλίου 2017

ΟΗΕ: Οι Σύροι επιστρέφουν στα σπίτια τους

Αξιοσημείωτος αριθμός Σύρων επέστρεψε στα σπίτια του στη Συρία από τις αρχές του χρόνου σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών...
... που ασχολείται με τους πρόσφυγες.

Οι 440.000 Σύροι από τους περίπου 500.000 που επέστρεψαν είχαν μετακινηθεί εσωτερικά ενώ περισσότεροι από 31.000 ήταν πρόσφυγες που είχαν εγκατασταθεί προσωρινά σε γειτονικές χώρες και επέστρεψαν σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι περισσότεροι επέστρεψαν στο Χαλέπι, τη Χάμα, τη Χομς και τη Δαμασκό, σύμφωνα με την υπηρεσία, και αυτό οφείλεται στο ότι σε κάποια τμήματα της χώρας η κατάσταση στο θέμα της ασφάλειας βελτιώθηκε.

«Πρόκειται για μια σημαντική τάση και έναν αξιοσημείωτο αριθμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Αντρέι Μαχέτσικ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ενώ πρόσθεσε πως ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός σε σχέση με τα 5 εκατομμύρια των εκτοπισμένων συνολικά.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους επιστρέφουν για να ελέγξουν τις περιουσίες τους, να μάθουν νέα για τους συγγενείς τους και να ωφεληθούν όσο μπορούν από την εικονική ή μη ασφάλεια»