17 Ιουλίου 2017

Τι λέει η Εκκλησία στο Αγρίνιο για το κάστανο του αγίου Παϊσίου

Απάντηση στα επικριτικά δημοσιεύματα αναφορικά με το κάστανο του Αγίου Παϊσίου στο Αγρίνιο έδωσε η Ιερά Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Ιερός Ναός Αγ. Δημητρίου.

Στην ανακοίνωση...


... ξεκαθαρίζεται ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου ουδέποτε παρουσίασε το κάστανο προς «άγρα πιστών» ή προς λατρεία του αλλά το παρουσίασε απλώς για να φανεί ότι δεν έχει αλλοιωθεί μετά από τόσα χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως το κάστανο δόθηκε το 1990 από τον Άγιο Παϊσιο ως ευλογία σε ομάδα φοιτητών. Όπως σημειώνει η Μητρόπολη, «το εξέθεσε μάλιστα όχι σε όλη την Αγρυπνία αλλά μόνο στο τέλος του Εσπερινού και μόνο κατόπιν απαίτησης ανθρώπων που ήθελαν να το δουν».

«Συνεπώς το κάστανο σε καμία περίπτωση δεν ήταν η αιτία του δημιουργηθέντος ζητήματος αλλά χρησιμοποιήθηκε από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους ώστε να εγερθεί ζήτημα και να χλευαστεί η μνήμη του Αγίου Παϊσίου, με αποτέλεσμα πολλοί Χριστιανοί δυστυχώς να πέσουν εν αγνοία τους θύματα παραπλάνησης με απόπειρα διαπόμπευσης τόσο του Αγίου Παϊσίου όσο και του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου».