24 Ιουλίου 2017

Απόβαση σε νησί του Αιγαίου ανακοίνωσαν οι Τούρκοι κεμαλιστές!

Για σήμερα, Δευτέρα, το πρωί

Το θέμα περί... "ελληνικής κατάκτησης" των νησιών του Αιγαίου φαίνεται να ανακινούν για άλλη μια φορά οι Τούρκοι, προχωρώντας...
... σε ένα ακόμα βήμα παραπάνω.

Σύμφωνα με χάρτη που δημοσιεύτηκε στην ODA TV, αυτά είναι τα νησιά που "έκλεψαν" οι Έλληνες και που διεκδικούν οι Τούρκοι σε Αιγαίο και νότια της Κρήτης. Το πιο ανησυχητικό όμως που συνοδεύεται στο δημοσίευμα είναι πως τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί, Τούρκοι εθνικιστές θα μεταβούν σε ένα νησί του Αιγαίου που δεν κατονομάζουν, ούτε αποσαφηνίζουν εάν θα είναι ελληνικό ή τουρκικό!

Σύμφωνα με την ανάρτηση της τουρκικής ιστοσελίδας, το παράρτημα του Συνδέσμου Κεμαλιστών της πόλης Αϊβαλί, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει για την 94η Επέτειο της Συνθήκης της Λωζάννης, «θα επιθεωρήσει τα 22 νησιά του Αϊβαλί».

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται «για να επισημανθούν τα τουρκικά νησιά που βρίσκονται υπό την κατάληψη της Ελλάδας» αναφέρει το δημοσίευμα. Ο Πρόεδρος του παραρτήματος του εν λόγω συνδέσμου, (Ahmet Üzgeç, έκανε τα ακόλουθα σχόλια σχετικά με την "επίσκεψη" των εθνικιστών: «Σε 18 νησιά και σε 1 βραχονησίδα της Τουρκίας κυματίζει η ελληνική σημαία από το 2004. Στα νησιά μας εκτός από Έλληνες στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί όπλα και πυρομαχικά. Οι οβίδες έχουν στραφεί προς την Τουρκία.

» Σήμερα τα τουρκικά νησιά έχουν καταστεί φυλάκια της Ελλάδας. Η Τουρκική Δημοκρατία με τα χέρια του ΑΚΡ και του Ερντογάν απομακρύνθηκε από τη Θάλασσα του Αιγαίου και «φυλακίσθηκε» στην Ανατολή. Καταργώντας την ενότητα και τη μοναδικότητα του κράτους μας μοιράζεται [τα νησιά] με την Ελλάδα. Δυτικά της Τουρκίας καθιερώθηκε η «τάξη δυο κρατών».

» Στις επαρχίες μας της Σμύρνης, του Αϊδινίου και των Μούγλων υφίσταται ένα τουρκικό και ένα ελληνικό [κράτος]. Διοικούνται με δυο νομάρχες και δυο δημάρχους. Η Τουρκική Δημοκρατία βίωσε την πιο μεγάλη απώλεια εδαφών κατά την θητεία του ΑΚΡ και του Ερντογάν».

Να τονιστεί ότι οι Τούρκοι εθνικιστές ισχυρίζονται ότι «μεταξύ των ετών 2004 και 2014 η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά 18 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο». Οι θεωρίες αυτές κινούνταν για αρκετό καιρό μεταξύ γραφικών και περιθωριακών κύκλων μέχρι που υιοθετήθηκαν από τον ηγέτη της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.