19 Ιουλίου 2017

Από τον ιδεατό σοσιαλισμό στον σοσιαλισμό της αυτοκτονίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος ο Ami Horowitz αποφάσισε να κάνει μια σύγχρονη έρευνα – κοντράστ στην Αμερική, πρώτα για το ποια γνώμη έχουν για τον σοσιαλισμό (δείτε τα βίντεο)...
... και στην συνέχεια στην Βενεζουέλα, όπου ο σοσιαλισμός εφαρμόζεται εδώ και μερικά χρόνια.

Στις ερωτήσεις του σε Αμερικανούς πολίτες στο δρόμο τι γνώμη έχουν για τον σοσιαλισμό οι περισσότερες απαντήσεις ήταν θετικές και πρόβαλαν την άποψη ότι είναι ένα πολύ καλό και δίκαιο κοινωνικό σύστημα.

Ποια όμως ήταν η άποψη αυτών που ζουν σήμερα στην σοσιαλιστική τραγωδία της Βενεζουέλας. Εδώ πέρα ο μύθος του σοσιαλισμού όπως τον ήξεραν οι Αμερικανοί καταρριπτόταν με τραγικό τρόπο. Οι απαντήσεις – μαρτυρίες των κατοίκων της Βενεζουέλας για το τι γνώμη έχουν για τον σοσιαλισμό περιέγραφαν την μεγάλη καταστροφή που έχουν πάθει από χρόνια με τις σοσιαλιστικές διακυβερνήσεις.

Τραγική έλλειψη βασικών αγαθών, ενώ δεν υπάρχει ασφάλεια ακόμα και αν κυκλοφορείς ημέρα στους δρόμους. Χαρακτηριστική η μαρτυρία ενός παιδιού, που ενώ βάδιζε στο δρόμο με τον αδελφό του, αυτός δέχτηκε μια αδέσποτη σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή και έπεσε κάτω νεκρός. Ενώ όλοι κυκλοφορούν οπλισμένοι, οι ευνοούμενοι του καθεστώτος ξέρουν που και πότε θα βρουν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους, την ίδια ώρα που ο περισσότερος κόσμος λιμοκτονεί.

Με λίγα λόγια ο παράδεισος της σοσιαλιστικής Βενεζουέλας έχει γίνει κόλαση για τους κατοίκους της. Η τραγική περίπτωση της Βενεζουέλας είναι στην ουσία άλλο ένα παράδειγμα, πως η Νέα Τάξη διαλύει λαούς και χώρες και βάζει τους μεν να σκοτώνονται με τους δε για να μπορεί να υλοποιεί πιο εύκολα τα σχέδια της. (nikosxeiladakis)