16 Ιουλίου 2017

Ισλαμιστές στην ανατολική Δαμασκό αυτομόλησαν στις γραμμές του στρατού

Πολύτιμες πληροφορίες που σχετίζονται με ένα δίκτυο οχυρωμάτων και τούνελ στην περιοχή της Τζομπάρ, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, περιήλθαν εις γνώση...
... του συριακού στρατού όταν μια ομάδα ενόπλων ισλαμιστών, μελών της οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν (συνιστώσα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού) αυτομόλησαν στις κυβερνητικές γραμμές.

Οι ισλαμιστές πέρασαν στις κυβερνητικές γραμμές μαζί με τις οικογένειές τους, περνώντας από επικίνδυνες περιοχές όπου μαίνονταν μάχες μεταξύ κυβερνητικών και εξεγερμένων. Ο συριακός στρατός, όπως μεταδίδει το Al Masdar News, υποδέχθηκε με χαρά τους άνδρες και τις οικογένειές τους. Εξάλλου ο πρόεδρος Άσαντ έχει υποσχεθεί αμνηστία σε όσους εγκαταλείψουν τους αντικαθεστωτικούς.

Οι ίδιοι συμφώνησαν να μοιραστούν με τον συριακό στρατό ό,τι γνωρίζουν για τις οχυρωματικές θέσεις των πρώην συμμαχητών τους στην ανατολική Δαμασκό. Οι πληροφορίες που δόθηκαν θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές και ότι θα διευκολύνουν πάρα πολύ την προέλαση του στρατού στα προάστια Τζομπάρ και Αΐν Ταρμά.

Οι πέντε άνδρες πριν ενταχθούν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) το 2016 ήταν μέλη της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ. Οι ίδιοι δήλωσαν εθελοντικά ότι θέλουν να καταταγούν στον στρατό και να πολεμήσουν ενάντια στους ισλαμιστές. (tribune)