2 Ιουλίου 2017

Οι Κούρδοι προειδοποιούν για γενικευμένο πόλεμο με την Τουρκία στη βόρεια Συρία

Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με τις επιθέσεις του τουρκικού καθεστώτος ενάντια στις υπό κουρδικό έλεγχο...


... περιοχές της Σέχμπα και της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στο δυτικό Κουρδιστάν (Ροζάβα), μεταδίδει η ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας των Κούρδων της Συρίας στην Ελλάδα:

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υποστηριζόμενες και από τη Διεθνή Συμμαχία, έχουν καταφέρει ιστορικές νίκες και τώρα γράφουν το δικό τους έπος στην εκστρατεία για την απελευθέρωση του συριακού εδάφους από την τρομοκρατία της ISIS στην λεγόμενη πρωτεύουσά του, τη Ράκα.

» Εν τω μεταξύ, το τουρκικό καθεστώς, έχοντας αποτύχει στους αποικιακούς του στόχους και την κατάληψη μεγάλων τμημάτων της συριακής επικράτειας, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ασκήσει έντονη προπαγάνδα, κινητοποιεί στρατό κοντά στην περιοχή της Σέχμπα, και συνεχίζει τις παραβιάσεις και τα εγκλήματά του εναντίον ανυπεράσπιστων πολιτών: βομβαρδίζει, εκτοπίζει τον αυτόχθονα πληθυσμό, κινείται με συστηματικό σχέδιο για την αλλαγής της δημογραφικής σύστασης της περιοχής, απαγάγει ανθρώπους, καταστρέφει τις περιουσίες τους.

» Αυτές οι άγριες επιθέσεις εναντίον των καντονιών της Σέχμπα και της Εφρίν που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής δεν θα έπρεπε να μας κάνουν εντύπωση, αφού στην Εφρίν έχουν καταφύγει χιλιάδες πρόσφυγες και εκτοπισμένες οικογένειες από διάφορες πόλεις της Συρίας.

»Έ νας άλλος στόχος είναι να υπονομευτεί το σχέδιο ομοσπονδιοποίησης της Βόρειας Συρίας. Προειδοποιούμε για τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής στο καντόνι Εφρίν, διαβεβαιώνουμε επίσης ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Εφρίν θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου και θα κηρυχτεί γενικός συναγερμός. Μια τέτοια ενέργεια δεν θα είναι προς το συμφέρον των λαών της περιοχής. Ως Σύροι επιζητούμε την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με τον τουρκικό λαό και τη δημιουργία δεσμών φιλίας και αδερφοσύνης μαζί του.

» Εμείς στο Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD) καταδικάζουμε απερίφραστα τις παραβιάσεις εκ μέρους του τουρκικού καθεστώτος και στρατού εναντίον της χώρας μας, της Συρίας, και ιδιαίτερα την κατάληψη περιοχών στη Σέχμπα και τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές επιθέσεις ενάντια στο καντόνι της Εφρίν.

» Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ευρωπαϊκής Ένωση, τον Αραβικό Σύνδεσμο και τη Ρωσική Ομοσπονδία, να ασκήσουν πιέσεις στην τουρκική κυβέρνηση να τερματίσει την κατοχή συριακού εδάφους, να σταματήσει τις επανειλημμένες επιθέσεις στις περιοχές του Εφρίν και της Σέχμπα, να αποσυρθεί άμεσα από τα συριακά εδάφη που κατέλαβε, να σεβαστεί την επιθυμία του συριακού λαού να ζήσει μια ελεύθερη, αξιοπρεπή ζωή στην πατρίδα του και να σταματήσει την υποστήριξή της στην τρομοκρατία και τις δυνάμεις του σκοταδισμού». (tribune)