6 Ιουλίου 2017

ΗΠΑ στον ΟΗΕ: «Θα επέμβουμε ακόμα και με στρατεύματα στην Β.Κορέα»

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλώνοντας ξεκάθαρα «θα επέμβουμε με όλα τα μέσα ακόμα και με στρατιωτικές δυνάμεις».

Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα πρέσβειρα...
... στα Ηνωμένα Εθνη, Νίκι Χάλεϊ, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ότι οι ΗΠΑ είναι πανέτοιμες να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές δυνάμεις κατά της Βόρειας Κορέας, μετά και την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Πρόσθεσε δε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των στρατευμάτων, για να περιορίσουν τη Βόρειο Κορέα, «αν αυτό πρέπει να το κάνουμε».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση  του πυραύλου, που θα μπορούσε να χτυπήσει την Αλάσκα, ήταν «απερίσκεπτη και ανεύθυνη και έκανε τον κόσμο πιο επικίνδυνο». «Μία από τις ικανότητές μας έγκειται στις σημαντικές στρατιωτικές μας δυνάμεις μας», είπε η Χάλεϊ. «Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν το θέλουμε, αλλά προτιμούμε να μην χρειαστεί να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Άλλες στρατηγικές περιορισμού της Βόρειας Κορέας περιλαμβάνουν αυστηρότερες κυρώσεις, τις οποίες η Χάλεϊ δήλωσε ότι θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες. Τέλος, τόνισε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να φτάσουν μέχρι και το εμπάργκο με τις χώρες, που συνεχίζουν τις συναλλαγές τους με τη Βόρειο Κορέα.