7 Ιουλίου 2017

Ο κρυφός πόλεμος των Ελλήνων χάκερ με τους Τούρκους

Η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας περνάει πλέον και στο ψηφιακό πεδίο μάχης και κορυφώνεται.

Μετά τις επιθέσεις...
... στην ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ακολούθησε το «χτύπημα» κατά της ιστοσελίδας του Δήμου Λήμνου και άλλων ελληνικών στόχων. Όπως αναφέρει αποκλειστικά στο CNN Greece, o Θεοφάνης Κασίμης, ιδρυτής της Audax Cybersecurity και πρώην χάκερ, η μάχη ανάμεσα στους ψηφιακούς στρατούς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αναμένεται να κορυφωθεί.

Όπως αναφέρει ο κ. Κασίμης, «βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άτυπος κυβερνοπόλεμος, μεταξύ ομάδων χάκερ Ελλάδας και Τουρκίας, έχοντας ως σκοπό η μία να φανεί πιο ανταγωνιστική από την άλλη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αυτό που λέμε κυβερνοπόλεμος σε επίπεδο κρατών, καθώς οι επιθέσεις που εξαπολύουν οι εν λόγω ομάδες είναι ελαφριές, σε σχέση με έναν 100% κυβερνοπόλεμο».

Η μάχη ανάμεσα στους χάκερ διεξάγεται σε δύο επίπεδα: σε αυτό των κυβερνοεπιθέσεων και των εντυπώσεων. Με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα παρουσιάζουν τα... ανδραγαθήματα και τα «επιτυχημένα» χτυπήματά τους , τα οποία αμφισβητούνται εκατέρωθεν.

Η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι κατέλαβε το site της τουρκικής αστυνομίας, ενώ η τουρκική, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «κατέβασε» τους ιστοτόπους υπουργείων, οργανισμών ασφαλείας και τραπεζών. Οι δημοσιεύσεις τους συνοδεύονται από τα hashtags #opShutdownTurkey #THTOpGreece.
Τάσος Οικονόμου, cnn.gr