2 Ιουλίου 2017

Κούρδοι σκότωσαν δύο στελέχη του κόμματος του Ερντογάν

Κούρδοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος AKP στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν...
... οι Αρχές, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 17 αντάρτες με αεροπορικές επιδρομές.

Ο Ορχάν Μερτσάν, αναπληρωτής επικεφαλής του AKP στην περιοχή Λίτσε της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, πυροβολήθηκε μπροστά από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Αντάρτες επίσης σκότωσαν τον Αϊντίν Άχι, αναπληρωτή επικεφαλής του AKP στην περιοχή Οζάλπ της επαρχίας Βαν, το βράδυ του Σαββάτου. Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας είπαν ότι οι ένοπλοι συνέλαβαν τον Άχι στην κατοικία του υπό την απειλή όπλων και τον σκότωσαν εκεί κοντά.

Ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ έγραψε στο twitter ότι υπεύθυνο για τις δολοφονίες είναι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τους δύο άνδρες. Το ίδιο μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει.

Από τη μεριά τους, σε αεροπορική επιδρομή στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν πέντε αντάρτες του PKK που ετοίμαζαν επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης, όπως σημειώνει το γενικό επιτελείο στρατου.

Σε χωριστές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες, οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν επίσης πέντε μαχητές του PKK στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Μπινγκόλ και άλλους τέσσερις αντάρτες στην περιοχή Μετίνα του βόρειου Ιράκ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του στρατού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι τρεις αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις χθες Σάββατο στις νοτιοανατολικές επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ, Χακάρι και Σιρνάκ.