12 Ιουλίου 2017

Άνδρος: Ενοχλεί η παρουσία φρεγάτας στο νησί;

Ως πότε θα ζούμε με τις μαρξιστικές ηλιθιότητες;

Μετά την διαμαρτυρία της ΣΥΡΙΖΑίας τοπικής αρχόντισσας της Γαύδου, που δεν θέλει να πετούν τα πολεμικά...

...αεροσκάφη πάνω από το νησί, επειδή δεν προσφέρουν στην... ειρήνη, έχουμε τώρα και κάποιους στην Άνδρο, που τους ενοχλεί η παρουσία της φρεγάτας.

Η μεταστάθμευση της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού "Κουντουριώτης" στη Χώρα από το Μπατσί στην Κάρυστο από ότι φαίνεται έχει δημιουργήσει ορισμένες αντιδράσεις. Το θέμα ανέδειξε το τοπικό site enandro.gr το οποίο αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν βρίσκουν σκόπιμη της παρουσία της φρεγάτας στην Άνδρο.

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ένστολος αναγνώστης στo enandro.gr υπάρχει μάλιστα μια μερίδα ανθρώπων η οποία υποστηρίζει ότι η παρουσία της φρεγάτας κάθε άλλο παρά καλό κάνει τόσο στον τουρισμό της περιοχής όσο στην "ηρεμία" της περιοχής.

Δείτε την επιστολή του ένστολου αναγνώστη τα στοιχεία του οποίου δεν είναι γνωστά:   Αγαπητό «Εν Άνδρω
Αυτά που συμβαίνουν στην Άνδρο είναι εξωφρενικά και εξοργιστικά. Μια μερίδα ανθρώπων με συντηρητικές, ακραίες, φοβικές και επικίνδυνες αντιλήψεις προκαλεί, αλλά το αποτέλεσμα των πράξεων τους, πλήττει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.

Εξηγούμεθα, με λέξεις σκληρές, απέναντι σ αυτούς που έχουν δημιουργήσει την απαράδεκτη κατάσταση και κυρίως απέναντι στους έχοντες την ευθύνη (δήμαρχο και έπαρχο), που ή δεν έχουν πάρει είδηση τι γίνεται, ή ξέρουν και από φόβο κι αδιαφορία δεν επεμβαίνουν να σώσουν όχι μόνο τα προσχήματα, αλλά το κύρος του νησιού.

Εδώ και αρκετά χρόνια για λόγους καθαρά επιχειρησιακούς, επελέγη από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο όρμος του Μπατσίου ως αγκυροβόλιο της φρεγάτας «σκοπούν» του Στόλου, που είναι πάντα έτοιμη να επέμβει στο Αιγαίο. Το πολεμικό κινητοποιείται άμεσα είτε για να προσφέρει βοήθεια σε άλλα πλοία, είτε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Είναι δηλαδή η «Άμεση Δράση» της θάλασσας.

Το πλήρωμα της φρεγάτας αποτελείται από περίπου 220 επαγγελματίες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς από τους οποίους ένα ποσοστό έως 30% είναι γυναίκες. Ουσιαστικά η Άνδρος διαθέτει ένα στρατόπεδο, που εκτός των άλλων προσφέρει στην τοπική οικονομία.

Με πάγια διαταγή που έχει υπογράψει στο παρελθόν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ. Γούσης, ο γιατρός της φρεγάτας, αν υπάρξει έκτακτο σοβαρό περιστατικό στο αγροτικό ιατρείο Μπατσίου, σπεύδει με όλο τον ιατρικό εξοπλισμό του πλοίου να προσφέρει βοήθεια.

Το πλήρωμα, όταν επικρατεί ηρεμία κατεβαίνει στην Άνδρο για ολιγόωρη ανάπαυση, ψωνίζει, τρώει, πίνει καφέ, κολυμπάει στις οργανωμένες παραλίες, πάντα με σεβασμό, προσοχή και αξιοπρέπεια. Το πλοίο εφοδιάζεται κατά την παραμονή του ανοικτά της Άνδρου με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ψωνίζοντας από τους ντόπιους παραγωγούς. Και το κυριότερο! Το ελικόπτερο είναι πάντα standby για οτιδήποτε χρειαστεί! Ποιο άλλο νησί στο Αιγαίο (χωρίς αεροδρόμιο) έχει όλα αυτά;

Αυτά τα ευεργετήματα ωστόσο, τον τελευταίο καιρό «τορπιλίζονται» από κάποιους που έχουν βάλει ως στόχο να φύγει η φρεγάτα από την Άνδρο. Τον λόγο τον γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι. Τι ισχυρίζονται;
Το πλοίο μολύνει τη θάλασσα 
Το ελικόπτερο όταν απονηώνεται κάνει θόρυβο
Η παρουσία του στο Μπατσι, τρομοκρατεί τους τουρίστες
Η θέα του πολεμικού διώχνει τους υποψηφίους αγοραστές των οικοπέδων τους
Το πλήρωμα όταν βγαίνει εξόδου, μπορεί να ενοχλήσει… τις κοπέλες!

Είναι να γελάς και να κλαις με τα παραπάνω. Όλα αυτά τα επιχειρήματα, έσπειραν ένα ζιζάνιο που μεγαλώνει. Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, αντιμετωπίζονται από κάποιους με καχυποψία, ακούγονται υπονοούμενα και το περήφανο νησί των ναυτικών η Άνδρος, αντί να αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά και να τα κάνει να νοιώσουν τον τόπο σαν το σπίτι τους, τα κάνει να αισθάνονται μάλλον αφιλόξενα, τονίζει το enandro.gr ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν και άλλες επιστολές ένστολων που αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι ντόπιοι τα κάνουν να αισθάνονται.

Μετά από τα δημοσίευιεύματα του εν λόγω site και συγκεκριμένα μετά από δημοσίευμα με τίτλο : "Κάποιοι διώχνουν την φρεγάτα από την Άνδρο. Τι κάνουν δήμαρχος και έπαρχος"; o Έπαρχος αποφάσισε να στείλει την απάντηση του στο εν λόγω site. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος ουδέποτε έγινε παράπονο προς τον ίδιο που να αφορά την παρουσία της φρεγάτας στο νησί.